Şapte semne pe care le pot avea bolnavii de COVID-19 netestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gripa

În această perioadă majoritatea oamenilor au avut coronavirus, o dată sau chiar de mai  multe ori. Iată şapte semne care îţi pot arăta dacă ai fost sau eşti infectat cu virusul.

1. Ai fost bolnav, dar nu te-ai testat

Spre deosebire de varintele anterioare are virusului, simptomele Omicron sunt minore la persoanele vaccinate. Unii oameni au avut simptome vizibile, precum dureri de cap, tuse, oboseală acută, dar pentru că nu s-au simţit suficient de rău, au ales să nu se testeze. Astfel, există posibilitatea ca ei să fi fost infectaţi, dar să se fi recuperat fără să ştie.

2. Ai crezut că e gripă

În această perioadă, sezonul gripei s-a suprapus cu cel al pandemiei. Astfel, medicii au întâlnit multe cazuri de Fluronă - o infecţie simultană cu gripa şi coronavirusul.

Dr. Nadav Davidovich, directorul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Ben-Gurion şi membru al echipei de epidemiologie care consiliază Ministerul Sănătăţii cu privire la acest virus, a declarat pentru CNN că Israelul vede în prezent o creştere a numărului de persoane gripate în paralel cu o creştere a morbidităţii în rândul celor bolnavi de coronavirus, astfel încât există şanse mari de cazuri de infecţie combinată.

Atât gripa, cât şi coronavirusul sunt virusuri care afectează sistemul respirator şi provoacă simptome precum tuse, nas înfundat, durere în gât, febră şi oboseală. 

3. Părul a căzut în cantităţi mari

Un studiu publicat în The Lancet în urmă cu aproximativ un an a constatat că 22% dintre pacienţi suferă de o cădere a părului abundentă în primele şase luni de la infecţie, femeile având un risc mai mare.

Conform constatărilor studiului, căderea părului este un simptom principal al infecţiei cu virusul şi se resimte pe termen lung, alături de oboseală, dificultăţi de respiraţie, ameţeli şi dureri articulare.

4. Dacă familia ta era bolnavă de COVID-19

Dacă toată familia ta era bolnavă de COVID-19, cu excepţia ta, este posibil să fi fost infectat şi să nu fi ştiut asta. Multe persoane infectate au simptome uşoare sau sunt asimtomatice. În prezent, Omicron produce simptome mai minore decât alte variante, în special la persoanele vaccinate.

5. Ai avut probleme cu stomacul

Cu toate că virusul afectează plămânii, nu toţi oamenii tuşesc sau au dificultăţi respiratorii. Pentru unii, durerile de stomac sau diareea sunt primele semne ale infecţiei sau chiar singurele.

Potrivit unui raport pe NBC Chicago, persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau imunosupresive sunt mai susceptibile de a se confrunta cu simptome gastro-intestinale în urma infecţiei cu Omicron. Ei au adăugat că diareea apare în apropierea momentului infecţiei. Experţii spitalului Johns Hopkins au remarcat, de asemenea, că aproximativ 20% pot avea diaree la scurt timp după infecţie, scrie The Jerusalem Post.

6. Ai avut o infecţie oculară

Inflamaţia oculară sau conjunctivita pot fi un simptom al virusului, dar este foarte rar, potrivit Academiei Americane de Oftalmologie.

Rapoartele privind ochii roşii ca semn al coronavirusului au început la sfârşitul lunii martie, când Chelsea Ernest, o asistentă medicală care lucrează în locuinţe protejate, unde 50 din cei 180 de rezidenţi au contractat virusul, iar 37 au murit, a declarat că toţi pacienţii infectaţi au ochi roşii.

Ea a declarat pentru CNN că „Ochii lor arătau ca şi cum ar suferi de alergii." Ea a adăugat că, la pacienţi, „partea albă a ochiului nu este roşie, ci au umbre roşii la exterior.” 

7. Ai suferit de o erupţie ciudată sau de o infecţie la nivelul degetelor de la picioare

Un mic studiu spaniol a descoperit cinci tipuri de erupţii pe piele care au fost observate la pacienţii din diferite spitale.

Conform constatărilor, erupţia cutanată apare în principal la pacienţii tineri şi tinde să rămână timp de câteva zile. Deşi o erupţie cutanată este un simptom bine cunoscut al unor virusuri, cercetătorii au spus că au fost surprinşi să vadă un număr mare şi o varietate de tipuri de erupţii cutanate la pacienţii cu coronavirus.

Au existat multe rapoarte legate de erupţiile nivelul degetelor de la picioare care apărea chiar şi în absenţa altor simptome.

Cercetătorul principal al studiului, dr. Ignacio Garcia-Doble, a declarat că cea mai comună formă este o erupţie maculopapulară, adică puncte mici, umflături roşii plate care tind să apară pe partea superioară a corpului.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite