O fetiţă de 3 ani, diagosticată cu hidrocefalie, a suferit primul transplant de cutie craniană din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa suferă de hidrocefalie, o boală care duce la creşterea exagerată a craniului. FOTO: Getty Images
Fetiţa suferă de hidrocefalie, o boală care duce la creşterea exagerată a craniului. FOTO: Getty Images

Premieră în lumea medicală: o fetiţă de 3 ani a beneficiat de primul transplant din lume al unei cutii craniene din titan, realizat prin tehnica 3D de o echipă de medici din China.

Micuţa Hanhan a fost diagnosticată la naştere cu hidrocefalie, o afecţiune care constă în acumularea anormală de lichid cefalorahidian în cavităţile creierului şi care duce la o creştere exagerată a craniului.

Ea a fost internată încă din septembrie 2014 în spital, deoarece, din cauza bolii, se mişca foarte greu, avea perturbări ale văzului şi infecţii, precum şi o presiune craniană crescută, scrie dailymail.co.uk.

Medicii de la un spital din oraşul Changsha, din provincia Hunan, au reuşit să creeze în premieră mondială o cutie craniană din titan, care să îi permită micuţei să aibă o viaţă normală şi totodată să îi reducă dimensiunea capului, care era de patru ori mai mare decât era normal.

Intervenţia a durat aproximativ 17 ore şi, înainte ca medicii să realizeze transplantul, s-a efectuat un drenaj al cutiei craniene, care a durat peste patru ore şi în cursul căruia s-au extras 7,5 litri de lichid cefalorahidian.

Specialiştii continuă să o monitorizeze pe fetiţă  şi sunt optimişti că starea sa de sănătate va fi una favorabilă.

creier
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite