Mâncatul emoţional poate fi controlat. Program coordonat de dr. Mihaela Bilic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luna viitoare, dr. Mihaela Bilic, medic specialist de diabet, nutriţie şi boli metabolice, va coordona un program de psihonutriţie care va pune accentul pe folosirea simţurilor şi nu a raţiunii când vine vorba de interacţiunea cu un aliment.

Psihonutriţia propune o abordare diferită a relaţiei cu mâncarea, punând accentul pe folosirea simţurilor, şi nu a raţiunii, atunci când vine vorba de interacţiunea cu un aliment. Clasicele întrebări „Eu ce/cât/cum să mănânc?“ sunt înlocuite cu întrebarea „Eu de ce mănânc?“; se deschide astfel un univers nou de înţelegere, nu atât a compoziţiei nutritive şi calorice a alimentelor consumate, cât a senzaţiilor şi nevoilor pe care un aliment le poate crea în corp. Implicit, noul program va aborda problemele pe care pacienţii încercă să le rezolve prin mâncare, în special sentimentele negative la care unii dintre noi găsesc soluţii alimentare, prin ceea ce numim mâncatul emoţional.

Psihonutriţia îşi propune să restabilească pentru fiecare dintre noi o relaţie pozitivă şi echilibrată cu mâncarea, acest lucru fiind posibil odată cu încheierea conflictului cu corpul nostru, prin acceptarea de sine şi, nu în ultimul rând, cu dezvoltarea şi cunoaşterea personală la nivel de senzaţii şi emoţii. Doar atunci când ştii ce simţi, poţi ştii şi ce, cât, cum să mănânci!“, a declarat dr. Mihaela Bilic. 

„Suntem onoraţi şi bucuroşi să o avem în cadrul echipei noastre pe doamna doctor Mihaela Bilic, un specialist atât de experimentat şi apreciat de public. Programul de psihonutriţie pe care îl va susţine în clinică reprezintă un concept nou în România şi are la bază practica existentă în Franţa, unde domeniul psihonutriţiei este foarte avansat. Smart Nutrition este singura clinică medicală din România care asigură o abordare completă a nutriţiei, toate serviciile fiind realizate de medici specialişti. Pe lângă consultaţii medicale, investigaţii, analize şi jurnal nutriţional, acum oferim pacienţilor posibilitatea ca aici să găsească răspunsul la întrebarea “Eu de ce mănânc?”, şi să identifice astfel cauzele profunde care au generat problemele cu greutatea. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care îşi doresc să aducă o schimbare pozitivă în stilul lor de viaţă şi care vor să descopere metodele potrivite pentru a ajunge la silueta dorită“, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

Programul va fi derulat împreună cu Clinica Smart Nutrition, va avea o durată de 3 luni şi este destinat pacienţilor care vor să atingă o anumită greutate corporală şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Dr. Mihaela Bilic este medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, cu supraspecializare în psihonutriţie în Franţa, în cadrul unui program care reuneşte de 20 de ani specialişti în tratarea obezităţii. Are o experienţă de peste 20 ani în alimentaţia sănătoasă a copilului, a femeii însărcinate, a adultului sănătos şi activ şi a pacienţilor supraponderali şi obezi.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite