Jumătate dintre români au probleme cu auzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel mondial, procentul afecțiunilor auditive este mai mare decât al celor oculare. Situația este la fel de îngrijorătoare și la noi în țară: aproximativ 47% dintre români au probleme cu auzul, conform celui mai recent studiu efectuat în acest sens.

În urma campaniei de testare gratuită a auzului, care a avut loc luna trecută și care a fost susținută de Centrul Medical Audio-Optica, dintr-un total de 2.352 de persoane, 1.105 au prezentat deficiențe de auz.
Conform specialiștilor, cele mai frecvente probleme întâlnite au fost: traume sonore, diferite grade de hipoacuzie (ușoare, medii, severe sau chiar profunde), otoscleroze (scleroză a timpanului), perforații în timpan, dar și banalele dopuri de ceară.

Zgomotul, cauza modernă a afectării urechii

Infecţiile, bolile inflamatorii cronice ale urechii, tumorile și intoxicaţiile se numără printre cauzele principale care pot duce la scăderea auzului în diverse grade. Specialiștii afirmă că, în ultima perioadă, zgomotul este o cauză destul de des întâlnită care afectează auzul fie pentru câteva ore (ca urmare a unui concert de muzică rock) sau definitiv (cum se întâmplă în cazul persoanelor care lucrează permanent într-un mediu poluat sonor, cum sunt fabricile de confecţii, de exemplu).

Le ceri celorlalți să repete ce au spus? Mergi la medic

„Dacă aveţi impresia că nu înţelegeţi bucăţi dintr-o conversaţie, dacă trebuie să schimbaţi urechea la care ţineţi telefonul pentru a auzi mai bine sau dacă le cereţi interlocutorilor deseori să repete ce au spus, decizia de a merge la medic pentru a rezolva eventuale deficienţe de auz este foarte importantă pentru a evita agravarea problemelor", recomandă medicul primar ORL Gabriela Ciorbea.

Citește și...

Ce factori ne pun auzul în pericol
Testează-ţi gratuit vederea!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite