Două doze de vaccin anti-HPV, în loc de trei, pentru adolescenţii între 11 şi 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul anti-HPV trebuie administrat înainte de începerea vieţii sexuale
Vaccinul anti-HPV trebuie administrat înainte de începerea vieţii sexuale

Vaccinul anti-HPV protejează în faţa mai multor tipuri de cancer, printre care şi cel de col uterin. Acesta trebuie administrat înainte de începerea vieţii sexuale.

Autorităţile americane au recomandat ca pentru copiii între 11 şi 12 ani să fie administrate doar două doze de vaccin contra Human Papilloma Virus (HPV), în loc de trei, scrie AFP.  Noua recomandare făcută de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) are la bază pe un studiu care arată că adolescenţii pot beneficia astfel de o protecţie similară şi că în acest fel ar putea creşte accesul la imunizare.

„Protecţia sigură, eficientă şi de durată împotriva cancerelor HPV cu două vizite în loc de trei înseamnă că mai mulţi americani vor fi protejaţi de cancer'', a declarat directorul CDC, Tom Frieden. ''Această recomandare va simplifica lucrurile pentru ca părinţii să-şi protejeze copiii'', a directorul US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Tom Frieden .  Cele două doze trebuie administrate la interval de şase luni.

Persoanele cu vârste între 15 şi 26 de ani trebuie să primească în continuare trei doze, a precizat CDC.

Potrivit aceleiaşi surse, şi adolescenţii de 13-14 ani pot beneficia de noul program de vaccinare HPV cu două doze. HPV este o infecţie sexuală comună ce poate cauza cancere la cap, gât, cervix, penis şi anus. Circa 27.000 de bărbaţi şi femei sunt diagnosticaţi în fiecare an în Statele Unite cu tumori cauzate de HPV.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite