Cum scăpăm de riduri prin metode neinvazive

0
0
Plasturii cu cristale de acid hialuronic îşi fac efectul după două ore
Plasturii cu cristale de acid hialuronic îşi fac efectul după două ore

Eliminarea ridurilor fine sau diminuarea celor profunde, regenerarea pielii, ameliorarea cuperozei şi reducerea cicatricilor pot fi făcute cu ajutorul terapiilor cu lumină colorată, cu laser, oxigen sau, mai nou cu ajutorul unor plasturi, pe care îi putem aplica acasă.

Terapia cu lumină colorată este, de ani buni, una dintre soluţiile preferate mai ales de vedete pentru rezolvarea unor probleme ale pielii, dar mai ales pentru întinerire.

Fototerapia cu lumină roşie, de exemplu, emisă de aparatul Omnilux Revive este absorbită de moleculele pielii implicate în metabolismul celular şi are ca efect stimularea producţiei de colagen şi elastină şi, implicit, regenerarea celulelor.

Sistemul utilizează tehnologia LED şi emite lumină vizibilă roşie cu o lungime de undă de 633 nm, care este însă diferită de cea a razelor UV, nocive pentru piele. Astfel, nu există niciun risc ca pacienţii să dezvolte cancer de piele după efectuarea terapiei cu lumină roşie. „Eliminarea ridurilor fine de expresie, diminuarea ridurilor profunde, regenerarea pielii, ameliorarea cuperozei, reducerea cicatricilor şi grăbirea vindecării după proceduri agresive – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestei terapii inovatoare”, spune dr. Florentina Zaharia, medic primar dermatolog în cadrul Spitalului de dermatologie Bioderm.

Potrivit acesteia, pielea devine mai fermă, mai fină şi vizibil întinerită după doar o săptămână de tratament, fiind şi motivul pentru care este soluţia preferată de multe vedete de la Hollywood.

terapie lumina galbena

Terapia cu lumină galbenă tratează cearcănele

Fototerapia cu lumină galbenă Gentle Waves  reuşeşte să stimuleze regenerarea celulară în mod natural, neinvaziv şi fără durere. Aparatul este prevăzut cu o serie de LED-uri care emit pulsaţii luminoase asupra pielii, intensificând activitatea celulară şi stimulând celulele să producă proteine esenţiale care conferă pielii acel aspect ferm şi întinerit.

Oamenii de ştiinţă au comparat procedura cu fotosinteza, procesul natural prin care plantele folosesc clorofila pentru a transforma lumina soarelui în blocuri de celule care stimulează regenerarea.

„Spre deosebire de terapiile obişnuite de rejuvenare care produc un efect termic asupra zonei tratate pentru a induce un răspuns de vindecare din partea organismului sau care folosesc diferite substanţe cu rol de peeling  - îndepărtare a ţesuturilor, terapia Gentle Waves este mult mai fină şi nu produce nici cea mai mică agresiune asupra pielii. Îmbunătăţeşte aspectul pielii ridate sau arse de soare, fără a implica surse de energie înaltă şi agresiune termică. Pentru prima dată, reuşim să încetinim scăderea colagenului şi să stimulăm producţia de colagen nou, fără durere, fără iritaţie şi efecte adverse severe”, adaugă dr. Florentina Zaharia.

În plus, terapia Gentle Waves poate atenua şi riduri destul de greu accesibile până acum. „Faptul că nu este nevoie de ochelari de protecţie, precum în cazul altor fototerapii de rejuvenare, permite şi tratarea ridurilor periorbitale  - din jurul ochilor, ceea ce este un beneficiu uriaş pe care nu îl puteam obţine cu alte terapii pe bază de lumină”, completează medicul dermatolog.

O şedinţă clasică durează doar un minut. Pentru a beneficia la maximum de efectele terapiei, medicii dermatologi recomandă 8-10 şedinţe. Având în vedere că terapia nu implică nicio agresiune termică, pot fi efectuate şi până la două şedinţe pe săptămână. Rezultatele sunt vizibile de la o şedinţă la alta, majoritatea pacienţilor raportând îmbunătăţirea vizibilă a aspectului pielii după 5-7 şedinţe.

Anumite tipuri de lasere acţionează prin perforaţii microscopice

Cu ajutorul laserului care foloseşte tehnologia DOT Therapy, regenerea pielii este stimulată, la fel şi producţia de colagen nou. Dacă laserele obişnuite acţionează într-un mod mai agresiv, prin vaporizarea unui strat de piele, există şi lasere cum este de pildă, CO2 SmartXide Dot care acţionează extrem de blând, prin realizarea de perforaţii microscopice, pe zone specifice ale pielii, şi nu pe întreaga suprafaţă a acesteia, permiţând astfel o recuperare mult mai rapidă, cu rezultate spectaculoase. Procedura este eficientă şi în diminuarea cicatricilor, incluisv a celor postacnee, a vergeturilor şi a tatuajelor.

„Întrucât procedura nu este dureroasă, nu necesită nici anestezie locală. O şedinţă durează între 30 de minute şi o oră, în funcţie de nevoie şi de problema tratată. În majoritatea cazurilor, se înregistrează rezultate excelente încă după prima şedinţă, iar pielea continuă să se regenereze şi să îşi îmbunătăţească tonusul timp de 3-6 luni de la ultima şedinţă”, mai spune medicul.

oxigenoterapie

Oxigenul hiperbar deschide porii

Oxigenoterapia, un tratament de reîntinerire cutanată, a devenit cunoscută la nivel mondial datorită vedetelor care s-au răsfătat cu acest tip de tratament  - Madonna, Katy Perry, Eva Longoria, Naomi Campbell, Victoria Beckham.
Oxigenul hiperbar deschide porii şi facilitează transferul substanţelor active, precum acidul hialuronic, vitamine sau aminoacizi esenţiali, în straturile profunde ale tenului.

Acidul hialuronic asigură hidratarea intensă a pielii, cu reducerea ridurilor fine şi cu definirea contururilor faciale, iar substanţele antiinflamatorii calmeaza tenul iritat. „Chiar de la prima sedinţă, pacienţii se bucură de o senzaţie de prospeţime, iar tenul va fi curat, neinflamat, vizibil mai luminos. Procedura nu produce nicio senzaţie de disconfort, este placută şi poate fi repetată ori de câte ori cineva doreşte să arate impecabil”, conchide dr. Florentina Zaharia, medic primar dermatology.

Primul filler care se aplică sub formă de plasture

Recent, a apărut pe piaţa din România o alternativă la fillerele clasice. B-SELFIE se aplică sub forma unui plasture şi are la bază un sistem exclusiv de infiltraţie intradermică cu microace de o grosime de ¼ din grosimea firului de păr uman, formate din substanţe active cristalizate. Cristalele de acid hialuronic şi factorul de creştere  - EGF -  penetrează pielea în profunzime, prin simpla apăsare a degetelor, dizolvându-se în decurs de câteva ore. Microacele stimulează epiderma, amplificând acţiunea substanţelor cu efect în rejuvenare. „Umplerea” ridurilor este vizibilă la două ore de la aplicare.

Gama cuprinde patru fillere destinate rejuvenări zonei ochilor, pentru creşeterea în volum a buzelor, pentru corectarea ridurilor specifice fumătorilor şi pentru corectarea ridurilor de expresie.    

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite