Cercetători australieni afirmă că au reuşit să stopeze răspândirea cancerului în organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetările asupra cancerului au luat amploare în ultimii ani
Cercetările asupra cancerului au luat amploare în ultimii ani

O echipă de cercetători din Melbourne, Australia, a anunţat că a reuşit să oprească răspândirea celulelor canceroase în organism.

Specialiştii de la Centrul de cercetare a cancerului Olivia Newton-John din Melbourne au reuşit să izoleze celulele canceroase într-o stare „inofensivă“, înainte ca acestea să sufere mutaţii şi să se răspândească în corp, potrivit agerpres.ro.

Conducătorul studiului, Matthias Ernst, a declarat că tratamentul s-a dovedit a fi unul de succes în tratarea cancerului de colon şi de stomac şi ar putea funcţiona şi în cazul altor tipuri de tumori maligne.

În loc să ţintească celulele canceroase, echipa de cercetători s-a concentrat pe întreruperea unui proces al globulelor albe numite macrofage, cu rol în lupta împotriva cancerului.

În cazul unei răni, proteina HCK semnalează acestor globule să adopte un rol de protecţie şi să declanşeze o producţie suplimentară de celule dermice pentru acoperirea rănii. Echipa de cercetători a descoperit că celulele canceroase pot deturna aceste proprietăţi de vindecare folosindu-se de acţiunea macrofagelor pentru a-şi alimenta propria dezvoltare.

Prin blocarea proteinei HCK şi prevenirea procesului prin care celulele macrofage îşi modifică rolul de protecţie, echipa lui Ernst a reuşit să suprime creşterea tumorilor deja existente. „Am identificat o modalitate prin care se pot ţinti terapeutic celulele canceroase care nu au suferit mutaţii. Avantajul acesteia constă în faptul că din moment ce aceste celule nu au suferit mutaţii există un risc redus ca ele să manifeste rezistenţă“, a explicat Erns pentru „News Limited“.

Potrivit acestuia, echipa sa lucrează în prezent la dezvoltarea unui medicament capabil să „îngheţe“ activitatea celulelor macrofage, iar tratamentul ar putea fi testat în viitor pe subiecţi umani. „Este foarte uşor de prevăzut modul în care se poate dezvolta un medicament ce poate inhiba activitatea HCK şi bloca macrofagele în starea de colectori de deşeuri în loc să li se permită să adopte rolul de protecţie“, a completat Matthias Ernst.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite