Ce pericole ascund carenţele de vitamine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lipsa acidului folic din alimentaţie poate cauza depresie
Lipsa acidului folic din alimentaţie poate cauza depresie

Te simţi mereu obosit şi nu te poţi concentra? Este posibil să fie un semnal de alarmă că alimentaţia ta este săracă în oligoelemente.

 Vitaminele şi mineralele sunt „gardienii” stării tale de sănătate. În lipsa lor, organismul nu poate funcţiona normal. Dacă din dieta ta lipseşte un nutrient important, îl poţi administra sub formă de suplimente, însă doar la recomandarea medicului.

Fumatul "sărăceşte" corpul de vitamina C

Denumită şi acid ascorbic, vitamina C este cel mai puternic antioxidant. Acidul ascorbic ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al colesterolului, prevenind apariţia diabetului, a aterosclerozei şi a hipertensiunii arteriale.

Principalii factori de risc care determină carenţele de vitamina C sunt fumatul, stresul şi consumul excesiv de cafea. Lipsa acestei vitamine din corp duce în timp la scăderea rezistenţei organismului la infecţii, la oboseală cronică, la sângerarea gingiilor, la osteoporoză şi la inflamarea încheieturilor. Principala sursă de vitamina C o reprezintă fructele şi legumele (citricele, kiwi, pătrunjelul şi broccoli), iar tabletele sunt indicate doar în cazurile speciale.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite