Ce ascund durerile menstruale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerile menstruale pot fi şi simptomul unor probleme specific feminine
Durerile menstruale pot fi şi simptomul unor probleme specific feminine

Banalele dureri menstruale pot ascunde uneori afecţiuni ginecologice grave. Iată un motiv serios să ceri sfatul medicului dacă disconfortul se prelungeşte mai mult de două zile!

Aproape jumătate din femeile tinere resimt durere în timpul ciclului menstrual (dismenoree), iar 15% suferă de dureri severe. De obicei, simptomele sunt uşoare şi pot apărea la câteva ore după începutul menstruaţiei. Durerile puternice, care împiedică activităţile cotidiene şi o ţintuiesc pe femeie la pat, trebuie investigate de medicul ginecolog. Antiinflamatoarele uşoare (ketoprofen, ibuprofen, paracetamol) le pot calma, dar ce te faci dacă acest simptom ascunde de fapt afecţiuni mai grave?

Endometrioză

Dacă ai între 25 şi 40 de ani şi durerea menstruală apare în a doua zi a sângerării, agravându-se treptat, iar menstruaţia se menţine mai mult de opt zile, cu un flux abundent, este posibil să suferi de endometrioză. Este o afecţiune caracterizată prin faptul că mucoasa uterină se extinde în afara uterului, adică în trompele uterine, în ovare sau în ţesutul din bazin. Atenţie: netratată la timp şi corect, endometrioza poate provoca infertilitate.
 

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite