Cât de necesare sunt vaccinurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul antipneumococic este recomandat mai ales persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace sau de boli autoimune
Vaccinul antipneumococic este recomandat mai ales persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace sau de boli autoimune

Un organism slăbit se poate îmbolnăvi cu uşurinţă, iar în lipsa anticorpilor, pot apărea complicaţii. Nu doar copiii au nevoie de imunizare, ci şi adulţii, chiar dacă aceştia au o rezistenţă mai mare în faţa bolilor.

Cum acţionează

Vaccinurile sunt obţinute din microbi inactivi sau din substanţe care seamănă ca structură cu aceştia. Odată ce a pătruns în corp, serul stimulează organismul să producă anticorpi capabili să distrugă microbul respectiv.

Pentru bolile copilăriei

Vaccinarea contra oreionului, rubeolei şi a rujeolei are loc în copilărie, dar li se recomandă şi adulţilor, dacă persoana respectivă nu a dezvoltat una dintre aceste afecţiuni şi nici nu a făcut vaccin. Acest tip de imunizare este indicat şi femeilor care vor să rămână însărcinate.

Împotriva infecţiilor respiratorii

Vaccinul antipneumococic este recomandat mai ales persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace sau de boli autoimune, cât şi fumătorilor şi celor de peste 65 de ani. Virusul pneumococ poate declanşa afecţiuni grave ale căilor respiratorii inferioare şi superioare, de tipul sinuzitelor şi septicemiilor.

Ca să previi gripa

Momentul ideal pentru vaccinarea contra gripei este toamna, în intervalul septembrie-octombrie, pentru a permite organismului să producă anticorpii necesari combaterii virusului gripal. În mod normal, un vaccin antigripal are o eficienţă de 65-83%.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite