Bolile renale, „cea mai mare ameninţare“ pentru diabetici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolile renale reprezintă o ameninţare pentru diabetici FOTO Arhiva Adevărul
Bolile renale reprezintă o ameninţare pentru diabetici FOTO Arhiva Adevărul

Menţinerea sănătăţii rinichilor poate fi unul dintre cele mai bune moduri de a prelungi viaţa persoanelor care suferă de diabet.

Un studiu al Universităţii din Washington a descoperit că rinichii bolnavi prezintă un risc important pentru sănătate, relatează BBC.

Diabetul poate fi ţinut sub control printr-o combinaţie de medicamente asociată cu modificări ale stilului de viaţă, dar dacă a fost descoperit prea târziu sau dacă nu s-au respectat recomandările medicale, riscul complicaţiilor creşte. Acestea includ probleme oftalmologice, renale şi ale membrelor inferioare.

Cercetarea publicată în „Jurnalul Societăţii Americane de Nefrologie“ a studiat rata mortalităţii pe parcursul a 10 ani la mai mult de 15.000 de adulţi, cu sau fără diabet.

Bolile renale au fost prezente în cazul a 9,4% dintre oamenii care nu sufereau de diabet şi la 42,3% dintre diabetici.

Aceştia au descoperit că 7,7% dintre cei fără diabet au murit în perioada destinată cercetării, 11,5% dintre cei care aveau diabet şi nu aveau boli renale au decedat, de asemenea, iar procentul celor care sufereau de ambele boli şi au murit a crescut la 31,1%.

Maryam Afkarian, coordonatorul cercetării, spune: „Oamenii cu diabet de tip II prezintă un risc mai mare de a suferi de boli cardiovasculare, astfel încât ne aşteptăm ca bolile renale să prezică o rată de mortalitate crescută“.

Cu toate acestea, un tratament intensiv, alături de prevenirea bolilor renale poate reprezenta o soluţie pentru aceştia.

Una dintre metodele prin care bolile renale prezente la diabetici pot fi ţinute sub control este administrarea de medicamente împotriva hipertensiunii arteriale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite