Vine frigul. Unde mai viscolește și ce fenomene periculoase anunță meteorologii în următoarele ore

0
Publicat:

Vremea se menține cu temperaturi peste normalul perioadei, însă la munte se înregistrează un cod galben de viscol. În majoritatea regiunilor, valorile termice vor fi în scădere.

Cod galben de viscol la munte FOTO Adevărul
Cod galben de viscol la munte FOTO Adevărul

Vineri, 6 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va răci în nordul, centrul şi nord-estul țării, însă temperaturile vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. În aceste zone vor fi înnorãri în mare parte din interval, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe - ninsori în cele montane, mixte în cele submontane, iar noaptea şi în extremitatea nordicã a teritoriului, şi predominant ploi la altitudini joase.  

Precipitații slabe

În jumătatea nordică a ţării vor fi înnorări, iar trecător se vor semnala precipitaţii slabe. Vântul va sufla moderat cu intensificări în prima parte a zilei, mai ales în centrul și sud-vestul țării cu viteze în general de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 13 grade Celsius, cu cele mai mici valori în nordul şi centrul ţării, iar cele mai ridicate vor fi în sudul teritoriului.

În București valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată, cu o maximă de 13 grade Celsius la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Cum va fi în stațiuni

La munte, meteorologii anunță că lucrurile se schimbă. Temperaturile maxime vor fi în scădere mai ales în masivele nordice, dar valorile se vor menţine peste normele perioadei. Astfel la Sinaia  se vor înregistra minus 2 grade Celsius, la Semenic și Păltiniș va fi  minus 1 grad, iar maxima de 2 grade Celsius se va înregistra la Stâna de Vale. 

Vremea va fi în weekend în general mohorâtă, cu ceață, ploi locale, dar câteva zone ale țării se vor bucura și de soare. Pentru ziua de sâmbătă, 7 ianuarie, este valabilă o avertizare pentru ploaie înghețată pentru nordul și centrul țării. Doar în zonele înalte de munte, în special în Carpații Orientali, va ninge.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite