Prognoza meteo 11 septembrie. Vremea se răceşte şi plouă în toată ţara. Cod galben de averse torenţiale în mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii anunţă temperaturi în scădere şi ploi în toată ţara şi au emis un cod galben de vreme instabilă, valabil până la ora 15.

Meteorologii anunţă ploi în toată ţara. Foto arhivă
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara. Foto arhivă

Potrivit prognozei întocmite de Administraţia Naţională de Meteorologie, deşi în scădere, temperaturile se încadrează în valorile normale pentru această perioadă a anului, dar cerul rămâne acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei şi se anunţă ploi în toată ţara. A fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil până la ora 15, care vizează Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde se aşteaptă ploi torenţiale.

Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate şi va ploua în jumătatea de est a teritoriului şi local în rest. În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torenţiale, local însoţite de descărcări electrice şi intensificãri de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Sursă foto: ANM
Sursă foto: ANM

În restul ţării va ploua moderat din punct de vedere cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane, precum şi în restul Moldovei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade.

Vremea în Bucucreşti

Şi în Capitală vremea se răceşte.Cerul va fi mai mult noros şi vor fi perioade cu averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă ajunge în jurul valorii de 21-22 de grade, iar cea minimă va fi de 14-16 grade. Presiunea atmosferică va avea valori foarte coborâte (nucleu ciclonic).

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite