Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: ploi, vijelii și grindină. Unde vor fi temperaturi de peste 32 de grade Celsius

0
Publicat:

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până pe 9 iunie 2024. Se estimează că va fi un nou val de ploi, vijelii și grindină. În weekend, dar și săptămâna viitoare, temperaturile vor depăși peste 32 de grade Celsius.

Ploi și vijelii în următoarele zile FOTO: Arhivă, Adevărul
Ploi și vijelii în următoarele zile FOTO: Arhivă, Adevărul

„Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”, a transmis ANM

Cum va fi vremea pe regiuni

 În Banat, până pe 30 mai, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. Ulterior, vremea va deveni tot mai caldă, atingând valori ridicate la sfârșitul săptămânii și menținându-se astfel și în a doua săptămână a intervalului. Maximele vor varia între 24 și 30 de grade, iar minimele între 10 și 16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe 29 și 30 mai și din nou după 4 iunie, afectând zone extinse.

Crișana

Până pe 31 mai, temperaturile vor fi ușor peste cele normale pentru această perioadă, cu maxime între 24 și 26 de grade și minime între 10 și 12 grade. La sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi semnificativ, devenind călduroasă, cu maxime de aproximativ 28 de grade și minime de 14-16 grade. Instabilitatea atmosferică va persista pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai intensă și pe suprafețe mai mari pe 29 și 30 mai și, cel mai probabil, pe 4 iunie.

Transilvania

La început, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu maxime de 22-24 de grade și minime de 7-10 grade. Din 31 mai, temperaturile vor crește treptat, vremea devenind călduroasă în cea mai mare parte a regiunii până la sfârșitul intervalului. Maximele vor fi în jurul a 29 de grade, iar minimele de aproximativ 14 grade. Ploile vor fi mai probabile între 28 și 31 mai și din nou pe 4 iunie, iar în celelalte zile acestea vor apărea doar pe suprafețe mici.

Maramureș

În perioada 27-30 mai, temperaturile vor fluctua zilnic, dar în medie, maximele vor fi între 23 și 25 de grade, iar minimele între 10 și 12 grade. După 31 mai, se va încălzi semnificativ, cu temperaturi peste cele obișnuite, maximele fiind între 26 și 28 de grade, iar minimele între 14 și 16 grade. Instabilitatea atmosferică va crește începând cu 29 mai.

Moldova

La începutul perioadei, temperaturile se vor menține în jurul valorilor normale pentru această perioadă, cu maxime de aproximativ 22 de grade și minime în jurul a 11 grade. De la 1 iunie, se va resimți o încălzire treptată, vremea devenind caldă în mare parte a regiunii și menținându-se astfel, cu mici fluctuații, și în a doua săptămână a intervalului. Temperaturile diurne vor atinge în medie 30-32 de grade, iar cele nocturne vor varia între 14 și 16 grade. Șansele de precipitații locale vor fi mai mari între 29 și 31 mai, în restul intervalului fiind mai scăzute.

Dobrogea

În prima săptămână, temperaturile vor crește treptat, de la maxime de 19-20 de grade până la aproximativ 28 de grade, iar minimele vor urca de la 10-11 grade la 16 grade. Până la sfârșitul intervalului, vor exista mici variații, dar temperaturile maxime se vor situa între 27 și 30 de grade, caracterizând o vreme caldă în întreaga regiune, iar minimele vor fi în jurul a 17 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai ridicată la începutul și spre sfârșitul intervalului.

Muntenia

La nivel regional, se va observa o tendință de încălzire treptată în prima săptămână a intervalului. Temperaturile maxime vor crește de la 23-24 de grade în primele zile la 31-32 de grade pe 2 iunie, iar minimele vor crește de la 10-11 grade la 16 grade. În săptămâna următoare, până pe 9 iunie, vremea va rămâne caldă, cu mici variații. Probabilitatea de ploi va fi mai mare între 28 și 31 mai și din nou în perioada 6-8 iunie, în restul zilelor precipitațiile fiind izolate.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, temperaturile vor varia ușor, cu maxime în jurul a 25 de grade și minime de 10-11 grade. De la 30 mai, temperaturile vor crește treptat, cu maxime de până la 31-32 de grade și minime de 15-16 grade în întreaga regiune. În a doua săptămână a intervalului, maximele vor fi în jurul a 30 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă, iar minimele vor fi în jurul a 16 grade. Șansele de ploi vor fi mai mari între 29 și 31 mai și din nou între 3 și 7 iunie, în restul zilelor fiind izolate.

Vremea la munte

Regimul termic nu va suferi schimbări semnificative la începutul perioadei, dar va înregistra o creștere de la 1 iunie, astfel că, spre sfârșitul săptămânii, vremea va deveni mai caldă decât de obicei pentru această perioadă, ulterior răcindu-se ușor. Maximele vor varia între 12 și 20 de grade, iar minimele între 4 și 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse, în special între 28 mai și 1 iunie.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite