Prognoza meteo pentru săptămâna 25-31 martie: vreme instabilă, ploi, dar şi temperaturi de vară

0
Publicat:

Ultima săptămână a lunii martie va fi una extrem de capricioasă din punct de vedere meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă pentru intervalul 25-31 martie ploi şi instabilitate atmosferică în prima parte, iar apoi, în weekend, o creştere semnificativă a temperaturii, maximele apropiindu-se de cele caracteristice verii. Găsiţi, în continuare, prognoza pe regiuni.

Meteorologii anunţă săptămână cu vreme instabilă, foto arhivă
Meteorologii anunţă săptămână cu vreme instabilă, foto arhivă

„De la mijlocul acestei săptămâni vremea se va încãlzi semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste normele acestei perioade. Un transport de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noaste, astfel temperaturile maxime pot depăși 25-27 grade Celsius în ultimele zile din martie. De joi, 28 martie, în jumãtatea de vest a teritoriului vor fi înnorãri temporar accentuate şi averse însoţite de descãrcãri electrice.

În acest interval vântul va sufla cu intensificãri la munte, unde rafalele vor depãşi 80-90 km/h în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în Banat, Transilvania şi Moldova”, spun meteorologii.

Muntenia

În Muntenia, în prima parte a săptămânii se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale, adică maxime între 13-17 grade și minime între 0-5 grade, fiind posibilă producerea brumei în nordul regiunii. Începând cu 28 martie, vremea se va încălzi treptat, astfel în weekend se poate ajunge la temperaturi maxime de 20-25 grade. De asemenea, se vor semnala ploi, dar doar local.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, vor fi ușoare oscilații termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice, cu maxime de 14-17 grade și minime de 2-5 grade. Excepţie face noaptea de 25/26 martie, când în general va fi mai frig; iîn nordul regiunii se poate ajunge chiar la temperaturi negative şi sunt condiţii de brumă. Din 28 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că ziua vor fi maxime de 20-24 de grade, iar noaptea de 6-10 grade. Va ploua local în 27-28 martie, în toată Oltenia, iar la munte, local vor fi pecipitații mixte.

Banat

În Banat, ultima săptămână din martie este caracterizată de încălzirea vremii, iar în mare parte din interval valorile termice se vor apropia de cele de vară. În perioada 26-28 martie media temperaturilor maxime va fi de 17-20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 și 31 martie) maximele ajung până la 23-25 de grade. După o noapte rece (25/26 martie), când minimele scad până la 0 grade şi sunt condiţii de brumă, încălzirea semnificativă se va resimți și la valorile nocturne care vor fi de 6-9 grade. Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 martie.. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

Moldova

La începutul săptămânii 25-31 martie se înregistrează temperaturi maxime de 13-16 grade și minime de 0-3 grade şi sunt condiţii de apariţie a brumei în special în nordul regiunii. După 28 martie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 20-23 de grade pe timpul zilei și 5-8 grade noaptea. Ploi locale sunt prognozate pentru 28 martie, când se anunţă averse și izolat descărcări electrice.

Dobrogea

În Dobrogea, în primele zile vremea va fi puţin mai rece decât în restul ţării, cu uşoare oscilaţii ale temperaturii, care va avea maxime între 12-16 grade şi minime între 3-5 grade. Din 29 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că ziua se ajunge la temperaturi maxime de 18-22 de grade ziua (ușor mai mici la început pe litoral) și 6-10 grade noaptea. După episodul ploios din 25 martie, probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, averse și descărcări electrice fiind posibile pe spații mici în jurul datei de 28 martie.

Transilvania

În primele zile, valorile maximele ale temperaturi vor fi de 11-14 grade și ale minimelor de -3...0 grade. Noaptea, local, sunt condiţii de producere a brumei. Din data de 28 martie vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, cu maxime de 20-23 de grade, iar minime de 3-7 grade. Va ploua local în jurul datei de 28 martie; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de fenomene electrice.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite