Cum va fi vremea vineri, 23 februarie, și ce ne așteaptă în weekend

0
Publicat:

Vineri, 23 februarie, ne așteptăm la o vreme frumoasă și foarte caldă pentru această perioadă a anului.

Vremea se încălzește la sfârșit de săptămână FOTO: Shutterstock
Vremea se încălzește la sfârșit de săptămână FOTO: Shutterstock

Cerul va fi predominant variabil până la senin în cea mai mare parte a României, iar temperaturile maxime vor oscila între 13 și 20°C. Local, în vest și sud-est, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de până la 40 - 50 km/h.

În Dobrogea și Bărăganul, va fi soare în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile vor atinge 18 grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii apar destul de rar iar maximele ajung la 17 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina domina atmosfera însorită.

Temperaturile se mențin ridicate pentru data din calendar și ajung pe la 15 grade.

Un aer mai cald ajunge și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Pe-aici o să picure trecător, mai ales în zona Maramureșului. Temperaturile vor ating3 14 grade.

Vreme schimbătoare găsim și în ținuturile vestice: înnorări, scurte perioade cu soare, câțiva stropi ploaie. Vântul devine ceva mai insistent. Temperaturile vor înregistră în jur de 18 grade.

În Transilvania  maximele ajung la valori nefiresc de mari pentru acest moment al anului. Vor fi 12 grade în depresiuni și 16 grade pe partea vestică.

Și în Oltenia va fi mai cald decât ar trebui. Maximele ajung tot la 16 grade.

În ținuturile sudice o să fie cel mai cald din țară. În zonele deluroase maximele ajung 17 grade, însă în Lunca Dunării temperaturile urcă până la 20 de grade

Vremea în București

În București va fi vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei și atmosferă de primăvara după prânz, când se ating 19 grade. Urmează o noapte plăcuta, cu o minimă de 4 grade.

La  munte, doar în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor apar ceva înnorări și, izolat, vin câțiva stropi de ploaie.

Cum va fi în weekend

Începând din a doua parte a zilei de sâmbătă, 24 februarie, în jumătatea vestică a țării se prevăd ploi slabe sau moderate cantitativ. Datorită temperaturilor ridicate, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, inclusiv în zonele montane, favorizând topirea zăpezii.

În regiunile extracarpatice, inclusiv în Capitală, vremea va fi frumoasă și se vor atinge temperaturi în jurul valorilor de 16 - 20°C, iar în unele locuri, în special în sud-est, chiar și 21 - 22°C, potrivit  meteoradar.ro.

Duminică, 25 februarie, cerul va fi predominant noros în prima parte a zilei, cu excepția unor zone din sud-est, dar spre după-amiază, soarele va apărea în mare parte din țară. Temperaturile vor varia între 14 și 21°C, însă local, sunt posibile câteva averse, mai ales în zona sudică a Carpaților Meridionali.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite