Cum va fi vremea marți, 5 septembrie. Cresc temperaturile, dar ploile vor continua să apară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce valorile termice diurne s-au situat local luni, 4 septembrie, sub normalul climatologic specific începutului de septembrie, de marți vremea se va îndrepta. Temperaturile maxime pornesc de la 21-22 de grade Celsius în depresiuni și ajung la 29-30 de grade în sudul țării.

FOTO Shutterstock (Arhivă)
FOTO Shutterstock (Arhivă)

În Dobrogea și Bărăgan vântul va prezenta intensificări, atingându-se viteze de 60 km/h. În sud-estul extrem apar averse în prima parte a zilei. În restul țării, soarele își face simțită prezența, iar maximele se aproprie de 30 de grade Celsius. 

Zi cu soare și temperaturi în creștere se anunță în sudul Moldovei și în nordul Munteniei. Temperaturile ating 28-29 de grade Celsius, însă vântul va prezenta intensificări. 

Dimineața va fi răcoare în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, însă vremea va fi plăcută după orele prânzului. Temperaturile vor ajunge la 27 de grade Celsius. În zonele montane, va ploua ușor pe seară. 

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea se va încălzi. Temperaturile ajung la 26-27 de grade. 

În vestul țării vremea va fi însorită, iar la prânz temperaturile vor atinge 26-27 de grade. În Transilvania dimineața va fi răcoare, în unele zone fiind prezentă și ceața. Ulterior, vremea se va îmbunătăți, iar temperaturile vor atinge până la 26 de grade în vestul regiuni. În a doua parte a zilei, în zonele montane, vor fi câteva reprize de ploaie. 

În Oltenia vremea va fi bună, temperaturile urmând să se situeze între 28-29 de grade Celsius, însă vântul devine ceva mai activ. 

În sudul țării vremea va fi frumoasă, iar vântul va prezenta intensificări. Vor fi 28 de grade, iar pe seară cerul va prezenta înnorări în unele zone. Totuși, șansele să plouă sunt mici. 

În București vântul va sufla cu viteze de 40-45 km/h, dar mercurul din termometre va atinge 28 de grade Celsius. Noaptea se va domoli vântul, iar temperatura va scădea până la 16 grade. 

La munte se încălzește, însă spre seară va ploua slab în Carpații Meridionali și Orientali. Vremea va fi în general bună în rest, iar în Carpații de Curbură vântul fi mai intens. 

Pe litoral vor fi averse în prima parte a zilei, iar cerul va fi înnorat. Ulterior, cerul va fi senin, însă vântul va sufla cu viteze de 60 km/h. Mercurul din termometre va indica 28 de grade pe plajă. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite