Cum va fi vremea luni, 15 mai. Temperaturile cresc, dar nu dispar precipitațiile

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de luni, 15 mai. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Conform ANM, valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii mai în majoritatea zonelor.

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Olteniei, nebulozitatea va fi în general persistentă, temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp.

În restul țării cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe cantitativ se vor semnala local și în restul Olteniei, în Transilvania și numai cu totul izolat în celelalte regiuni.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar trecător vor fi posibile și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali, local cu peste 80…90 km/h, în sudul Banatului, iar pe parcursul zilei temporar și în Moldova, Dobrogea și Bărăgan (cu rafale în general de 45…60 km/h) și pe areale restrânse, cu viteze mai mici, în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 9 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 5 grade. Îndeosebi în sud-estul țării, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

În București, vremea se va încălzi, astfel că maxima temperaturii aerului se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar minima va fi de 10…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite