Cum va fi vremea în luna august. Se anunță oscilații de temperatură periculoase, unde plouă abundent

0
Publicat:

Ultima lună de vară aduce vreme caldă în prima săptămână a lui august, după care temperaturile încep să scadă la nivelul întregii țări. Conform meteorologilor, valorile termice vor continua să oscileze până la sfârșitul lunii. 

Vreme caldă în august, dar și episoade cu temperaturi mai scăzute FOTO Shutterstock
Vreme caldă în august, dar și episoade cu temperaturi mai scăzute FOTO Shutterstock

Prognoza meteo pentru săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023 

Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice și în cele sudice. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, estice, sud-estice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 07.08.2023 – 14.08.2023 

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice. 

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 14.08.2023 – 21.08.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.08.2023 – 28.08.2023 

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cum va fi vremea pe 1 august

Prima zi a lunii august debutează cu vreme caldă în mare parte din țară, devenind călduroasă îndeosebi în sud și sud-vest, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în zonele montane și submontane și în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe; în a doua parte a nopții, astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a țării, unde și vântul se va intensifica. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 grade Celsius; minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade Celsius în depresiunile intramontane, unde vor fi condiții de ceață și 21 grade Celsius pe litoral.

În București, vremea va fi în general frumoasă și va deveni călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 31 grade Celsius. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 17 și 19 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite