Cum se anunță vremea în weekend: unde mai plouă și când se întoarce frigul. În ce regiuni va fi foarte cald

0
Publicat:

Deși vremea anormal de caldă ne răsfață în continuare, ploile nu lipsesc din peisaj. Sâmbătă, 28 octombrie, temperaturile scad ușor, însă rămân mult prea ridicate pentru data din calendar.

Vreme caldă la sfârșit de octombrie FOTO Shutterstock
Vreme caldă la sfârșit de octombrie FOTO Shutterstock

Vineri, 27 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul, nordul și centrul Olteniei cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor atinge pe alocuri 10…20 l/mp, iar în zonele de deal și de munte vor depăși izolat 30…40 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa între 16 grade în Maramureș și 30 grade în extremitatea de sud a Munteniei. Minimele termice se vor încadra în general între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, de până la 18 grade. Izolat va fi ceață.

În București se anunță o maximă de 28 grade, iar ctemperatura minimă se va încadra între 13…15 grade. 

Temperaturile scad ușor

Sâmbătă, 28 octombrie, valorile termice vor scădea ușor în cea mai mare parte a teritoriului, dar vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Vor fi averse pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și cu totul izolat posibil în rest.  Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiuni și 15 grade pe litoral.

Și în Capitlă, scad ușor temperaturile, dar rămân ridicate pentru data din calendar. Temperatura maximă va fi de 25…26 grade, iar cea minimă de 8…11 grade. 

Vreme caldă

Duminică, 29 octombrie, în toată țara meteorologii anunță vreme frumoasă. Ploi slabe vor fi posibile în extremitatea de nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 15 grade pe litoral. 

În București, maximele vor fi de 26 grade, iar cea minima se va situa între 9…11 grade, ușor mai scăzută în zonele periferice.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite