Prognoza meteo pe 4 săptămâni: ce fenomene se anunță și cât de mult va ploua. Zonele cele mai afectate

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Meteorologii au spus ce ne așteaptă după căldura neobișnuită din mijlocul toamnei, în perioada 23 octombrie-20 noiembrie 2023.

Ploile pun stăpânire pe România FOTO pixabay.com
Ploile pun stăpânire pe România FOTO pixabay.com

Prognoza meteo pentru săptămâna 23 - 30 octombrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, cu precădere în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, deficitar în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie 2023

Conform meteorologilor, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, cu precădere în cele vestice, nordice și centrale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 - 20 noiembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință de excedent în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

"Există probabilitate foarte mare pentru ninsori"

Specialiștii ANM au anunțat cât ne mai bucurăm de vremea frumoasă.  Oana Păduraru, meteorolog ANM, a spus la DC News, unde a spus când vor cădea primele zăpezi în România din sezonul de iarnă 2023-2024.

Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori", a spus meteorologul. 

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite