Cum ne surprinde vremea în toiul iernii. Ce șanse sunt să mai vedem zăpadă în ianuarie

0
Publicat:

Nici vorbă să mai vedem zăpadă până la sfârșitul lunii ianuarie. Anunțul a fost făcut de Elena Mateescu, director ANM, care a precizat că în zilele următoare se face tot mai cald. Vreme anormală pentru mijlocul iernii.

Iarna se transformă în primăvară FOTO Shutterstock
Iarna se transformă în primăvară FOTO Shutterstock

O vreme în continuare mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă în acest sfârşit de săptămână, maximele se vor situa frecvent între 1 până la 10 grade Celsius, de săptămâna viitoare este posibil să consemnăm valori mai mari de 15, posibil să ne apropiem de 20 de grade Celsius. 

Potrivit estimărilor până la sfârşitul lunii, mai ales săptămâna 16-23 ianuarie, va fi caracterizată de abateri termice pozitive mai mari de 6-7 grade Celsius, în special în jumătatea estică a ţării.

În zona montană înaltă, la mai mult de 1500 m, stratul de zăpadă este prezent si la această dată, dar pentru formele mai joase de relief sunt şanse scăzute ca până la sfârşitul lunii să avem strat de zăpadă„, a explicat Elena Mateescu la România TV.

Maxime de 10 grade Celsius

Duminică, 15 ianuarie, conform meteorologilor, în ţară, în regiunile extracarpatice, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros, apoi va deveni variabil, însă dimineaţa şi noaptea local se va semnala ceaţă pe alocuri asociată cu burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil în prima parte a intervalului, dar se va înnora treptat seara şi noaptea, când izolat în regiunile vestice şi nord-vestice va ploua slab, iar în zona montană aferentă vor fi posibile ninsori.

Pe alocuri va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, precum şi în vest, centru şi est. Temperatura aerului va avea valori mai mari faţă de mediile multianuale, cu maxime ce se vor încadra între 1 şi 10 grade Celsius şi minime cuprinse între minus 5 şi 5 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile intramontane.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, dar noaptea va deveni variabil şi spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori mai mari faţă de normele perioadei, cu o maxiă cuprinsă între 6 și 8 grade Celsius şi minima ce se va situa între minus 2 și 0 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite