Cod galben de vânt puternic în nouă judeţe, până miercuri dimineaţa

0
Publicat:

Atenționarea meteorologică Cod galben de intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vizează nouă județe.

Se anunță vânt puternic în nouă județe FOTO: tvm,.com.md
Se anunță vânt puternic în nouă județe FOTO: tvm,.com.md

Conform meteorologilor, în intervalul 22 noiembrie, ora 15:00 - 23 noiembrie, ora 10:00, în judeţele Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 60 - 80 km/h.

Local, în Carpaţii Meridionali, în special la altitudini de peste 1.800 de metri, rafalele vor depăşi 90 - 100 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

image

ANM precizează că, pe litoral, miercuri (23 noiembrie), vor fi rafale în general de 50 - 55 km/h.

Pentru zona Bucureşti, prognoza de specialitate relevă faptul că, în intervalul de referinţă, înnorările se vor accentua treptat şi mai ales în a doua parte a nopţii, temporar va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 10 - 12 grade, în timp ce minima va oscila între 5 şi 7 grade.

Marți, 22 noiembrie, conform Administrației Nționale de Meteorologie (ANM), în vestul și sud-vestul țării dimineața pe arii restrânse va fi ceață, apoi cerul se va înnora treptat și mai ales seara și noaptea tempor va ploua. În restul teritoriului, ziua cerul va fi variabil, iar pe alocuri va fi nebulozitate joasă, stratiformă sau ceață și izolat burniță sau ploaie slabă, iar noaptea nebulozitatea va fi pe arii extinse și ploi se vor semnala local în sudul regiunii și izolat în rest.  

În zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali (în general la peste 1500 m) vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, iar noaptea și condiții de polei. Vântul se va intensifica treptat, din orele amiezii, în sudul Banatului, cu viteze în general de 60-70 km/h, în zona montană aferentă și pe crestele Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 90-100 km/h, iar pe arii restrânse și la intesitate mult mai redusă și în celelalte regiuni.

"Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade Celsius, ușor mai scăzute în nordul Moldovei spre 1 grad Celsius, iar cele minimevor fi cuprinse între minus 5 grade în Bucovina și 11 grade Celsius pe litoral", au precizat meteorologii.

În București se anunță vreme închisă. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar dimineața vor fi condiții de ceață. Noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 10 și 12 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite