Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în nouă județe din țară. Rafale de 80 km/h

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o atenționare meteorologică Cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în nouă județe din țară.

Vânt puternic.  FOTO Shutterstock
Vânt puternic. FOTO Shutterstock

Atenționarea meteorologică Cod galben a intrat în vigoare la ora 10 și este valabilă până joi seara, la ora 21. 

„În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.  În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50...70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp”, anunță ANM.

Rafalele vor depăși 70...80 km/h

 Intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70...80 km/h, mai precizează Administrația Națională de Meteorologie

Zone afectate sunt cele indicate pe harta ANM:

Județele aflate sub Cod galben. FOTO ANM
Județele aflate sub Cod galben. FOTO ANM

Amintim că joi, vremea se va schimba radical. Sunt așteptate ploi în aproape toată țara.

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă în vestul ţării, iar în rest va fi în creştere.

În  Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima va fi de 13-15 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite