Atenționare meteo: Cod Galben de instabilitate atmosferică. Zonele vizate de averse torențiale, vijelii și grindină | HARTĂ

0
0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip Cod galben pentru instabilitate atmosferică accentuată, care va afecta mai multe zone din țară, în următoarele zile.

Cod Galben de vijelii și averse torențiale FOTO Shutterstock
Cod Galben de vijelii și averse torențiale FOTO Shutterstock

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 aprilie, ora 10:00, până la 18 aprilie, ora 10:00, se vor înregistra perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, însoțite de rafale de aproximativ 60 - 70 km/h, fenomene de vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină.

Cantitățile de apă vor atinge între 25 și 30 litri/mp, cu posibilitatea de a depăși local 45 litri/mp.

Aceste fenomene se vor manifesta în regiunile Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei.

FOTO meteoromania.ro
FOTO meteoromania.ro

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare de ploi și descărcări electrice, valabilă începând de miercuri la ora 10:00 și până joi la ora 20:00. În această perioadă, se așteaptă precipitații temporare în jumătatea de sud-est a teritoriului, însoțite de averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor fi cuprinse local între 15 și 20 l/mp, iar pe alocuri pot depăși 30 - 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări locale, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, în special în sud-est miercuri și în sud joi. Pe crestele montane se pot înregistra rafale de peste 70 km/h.

De asemenea, temperaturile vor scădea în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 de metri se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite