Alertă meteo. Cod galben de vânt în majoritatea zonelor țării. Unde vor fi temperaturi negative | HARTĂ

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertiare Cod galben de vânt, valabilă în majoritatea zonelor țării. Vremea se va răci semnificativ în jumătatea nordică a României.

Vremea se răcește în jumătatea nordică a țării. FOTO Pixabay
Vremea se răcește în jumătatea nordică a țării. FOTO Pixabay

Duminică, între orele 10 și 23, aproape întreaga țară se va afla sub Cod galben de fi intensificări ale vântului cu rafale care pot trece de 80 -90 km/h.

Interval de valabilitate: 8 octombrie, ora 10 – 8 octombrie, ora 23. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: conform textului și hărții.  În intervalul menționat, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est și sud, apoi și în centru și vest, cu viteze de 55...65 km/h și local peste 70 ...80 km/h îndeosebi în sud-estul țării”, precizează ANM.

La munte vor fi rafale de 80...90 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100...110 km/h.

Județele afectate de codul galben FOTO ANM
Județele afectate de codul galben FOTO ANM

Vremea se răcește semnificativ

Potrivit ANM, vremea se va răci semnificativ, duminică, în jumătatea nordică a țării, iar luni și în rest. În noaptea de duminică spre luni temperaturile vor fi ușor negative în nordul și centrul teritoriului și se va produce brumă.

Amintim că, anterior, ANM anunțase, într-o atenționare nowcasting, că nouă județe sunt sub Cod galben de vânt puternic, cu intensificări de până la 90...100 km/h.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite