Alertă meteo: Cod Galben de furtuni și vânt puternic în două județe

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni după-amiaza, o avertizare nowcasting Cod Galben de averse torențiale și vânt puternic pentru mai multe localități din județele Buzău și Prahova. Avertizarea este valabilă până la ora 14:30.

Cod Galben de furtună în Buzău și Prahova - Foto Arhiva
Cod Galben de furtună în Buzău și Prahova - Foto Arhiva

În judeţul Buzău, codul galben de furtună emis de meteorologi este valabil în localitățile Râmnicu Sărat, Puieşti, Topliceni, Râmnicelu, Buda, Podgoria. Iar în judeţul Prahova, avertizarea ANM de averse trențiale și vânt puternic vizează următoarele localități: Vărbilău, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipăneşti, Podenii Noi, Măgurele, Dumbrăveşti, Bălţeşti, Gornet, Şoimari, Gornet-Cricov, Predeal-Sărari, Apostolache, Păcureţi, Plopu, Chiojdeanca, Surani, Ariceştii Zeletin.

Meteorologii prognozează averse torențiale care vor acumula 15 - 25 l/mp, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină de mici dimensiuni, potrivit Agerpres.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) sunt emise pentru o perioadă de maximum șase ore. Asigurați-vă că luați măsurile necesare pentru a vă proteja în cazul condițiilor meteo severe.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite