Zeci de percheziții în București și 10 județe la traficanți de migranți

0
Publicat:

Polițiștii au făcut luni zeci de percheziții în București și  zece județe la o grupare infracțională care a făcut avere din traficul de migranți. 

Percheziții în București și 10 județe / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Percheziții în București și 10 județe / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Procurorii DIICOT Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară şi poliţişti de frontieră efectuează, luni, 34 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 10 judeţe pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Descinderile au loc în Capitală şi în judeţele Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea şi Galaţi.”, se arată într-un comunicat de presă.

Migranții erau transportați cu autotrenuri, remorci și autoutilitare, care erau proprietatea membrilor grupului infracțional organizat sau care erau utilizate de societăți comerciale. Victimele proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka.

„Sub pretextul unor livrări de marfă având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, au fost efectuate mai multe transporturi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri. Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranţi", arată DIICOT.

La sediul DIICOT Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 30 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite