VIDEO FOTO Black Friday în Capitală: cozi mari la electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii au luat cu asalt magazinul Flanco din zona Obor
Bucureştenii au luat cu asalt magazinul Flanco din zona Obor

Încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, 23 noiembrie, bucureştenii s-au aşezat în faţa magazinelor de electronice şi electrocasnice pentru a prinde reducerile oferite de „Black Friday‟. Totodată, angajaţii acestor magazine s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a face ultimele pregătiri.

Ora 9.00: Intrările magazinelor Altex şi Flanco din zona Obor sunt asaltate de persoane de toate vârstele, care formează cozi parcă interminabile.

„Aşteptăm să intrăm de la ora 7.30, am crezut că vor deschide mai devreme, dar ne-au anunţat că vom putea să intrăm începând cu ora 10.00‟, spune Maria S., o doamnă pe la 50 de ani.

În magazine, angajaţii se uită speriaţi pe geam la oamenii de afară. La ora 10.00 fix, omul de la pază deschide uşile, iar puhoiul de clienţi dă năvală spre electronice şi electrocasnice.

„Aşteptăm de luna trecută evenimentul Black Friday ca să ne cumpărăm un televizor‟, povesteşte un cuplu.
Pe partea cealaltă a complexului Bucur Obor, acolo unde este amplasat magazinul Flanco, oamenii încă aşteaptă la intrare, unde s-a format o coadă de vreo 60-70 de persoane.

„Din cauza liniei telefonice suprasolicitate, celor de la Flanco nu le merg POS-urile. De aceea, bagă oamenii doi câte doi înăuntru‟, explică Mihai F., care ne-a arată entuziasmat telefonul mobil pe care tocmai şi l-a cumpărat.


„Nu mă aşteptam la bombe (n.r. - reduceri mari), dar nici chiar aşa, să reduci un televizor de la 1.700 de lei la 1.600 de lei‟, intervine Sorin, un client care face nazuri.

Reduceri la mobilă de Black Friday

Cozi s-au format şi la magazinul Mobexpert din Pipera, care particiă de asemenea la evenimentul Black Friday. Aproximativ 150 de persoane au venit la primele ore ale dimineţii la outlet-ul de mobilă. Oamenii cumpără de la obiecte de mobilier până la covoare, căni sau prosoape, reduse până la 70%. „Am cumpărat de toate, cu toate că, iniţial, am venit să îmi cumpăr o canapea, pentru că mă mut în casă nouă”, povesteşte o clientă fidelă a magazinului, după cum chiar ea a specificat. Pentru această zi are pregătit un buget de 1.000 de lei.

„La ora 10 am deschis maratonul reducerilor care va dura până duminică. Le oferim clienţilor reduceri de până la 70% la decoraţiuni, care înseamnă covoare, produse textile şi rame foto. Pe lângă aceste scăderi de preţ, mai oferim încă un discount de 10% la toate obiectele de mobilier. Reducerile sunt valabile doar în outlet-ul nostru din Pipera”, a declarat pentru „Adevărul”, Iulian Toma, directorul Mobexpert.

Reprezentanţii companiei susţin că nebunia pentru ei o să înceapă abia în weekend. „Mulţi sunt încă la serviciu, noi nu vindem online şi ne aşteptăm la un număr mare de cumpărători începând de mâine”, adaugă directorul Mobexpert.

Outlet-ul de mobilă nu a prelungit programul de lucru. Reprezentanţa va fi deschisă vineri şi sâmbătă până la ora 20.00, iar în ziua de duminică până la ora 18.00.

Magazinul Unirea, înghesuială la tablete

Black Friday este cu siguranţă una dintre zilele preferate ale bucureştenilor. Retailerii înregistrează azi vânzări record, iar numărul tabletelor şi al telefoanelor inteligente vândute în primele ore le-au depăşit aşteptările.

La ora deschiderii centrului comercial Unirea Shopping Center, aşteptau deja peste 100 de persoane care au vrut să fie sigure ca vor prinde la reducere produsele pe care şi le doreau, dar şi să evite aglomeraţia din a doua parte a zilei.

La Flanco, sute de persoane mişunau printre produsele cu preţuri reduse. În rândul cumpăratorilor existau şi oameni nemulţumiţi de ofertele de la raft. „Sunt peste 50 de laptop-uri expuse, dar doar câteva au reduceri semnificative. Restul au o reducere de până la 10%‟, a spus un bărbat aflat în magazin.

Potrivit reprezentanţilor Flanco, cele mai vândute produse în primele ore ale Black Friday-ului autohton au fost plasmele , tabletele, fiarele de călcat şi accesoriile pentru computer.

Imediat după deschiderea magazinului, în dreptul caselor de marcat s-au format cozi care, rapid, au devenit la fel de lungi ca magazinul. Erau în jur de 200 de persoane.

F64 promite "Black Weekend"

De asemenea, cel mai mare retailer de echipament foto-video din Capitală, magazinul F64 de pe Splaiul Unirii, a anunţat că reducerile vor continua pe toată perioada weekend-ului.

„Sunt foarte mulţi clienţi astăzi în magazin, iar majoritatea au venit să cumpere echipament destul de scump. Ultimele două săptămani au fost lejere, majoritatea clienţilor preferând să aştepte acest eveniment, aşa că astăzi vânzările se echilibrează‟, a declarat un reprezentant al magazinului. Şi aici, câteva zeci de persoane aşteptau în faţa caselor de marcat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite