VIDEO Colectiv, Marşul Chitarelor:„Pentru ce trebuiau să moară copiii aceştia nevinovaţi?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Mii de persoane au participat marţi la Marşul Chitarelor, ţinut în memoria vitimelor incendiului de la Colectiv. Oamenii au purtat pe braţe o cruce din pânză albă pe care erau scrise numele celor ce au pierit în tragedie.

Marşul a pornit din Piaţa Unirii şi s-a îndreptat spre vechea fabrică Pionierul, locul în care se afla clubul Colectiv. Pe drum singurele care au spart tăcerea a fost chitarele. Ajunşi în piaţa din faţa clubului, oamenii au aprins candele şi lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

Pe data de 30 octombrie, s-au împlinit trei ani de la tragedia din clubul Colectiv. În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. 

.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite