Victor Ponta, după intervenţia chirurgicală din Turcia: „A fost mai complicat decât se anticipa”. Premierul a fost vizitat marţi de Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, aflat într-o clinică din Turcia, a anunţat pe reţeaua de socializare Facebook că s-a operat la genunchi şi că speră ca, cel târziu în decembrie, să poată face sport din nou. Ponta a mai spus că are totală încredere în medicii români, dar că în ţară îi era imposibil să aibă linişte şi odihnă. Premierul a fost vizitat, după operaţie, de colegul său de partid Liviu Dragnea.

„Multumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pt mine - operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în Decembrie voi putea face sport din nou. Mulţumiri speciale doctorului Ionuţ Codorean care a fost lânga mine şi mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români - aici însă am ceva ce era imposibil acasă - LINIŞTE şi ODIHNĂ) ! Vreau să-i asigur şi pe cei care <se bucură> de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!”, scrie Ponta pe Facebook.

La scurt timp după ce a fost operat de medicii turci din Spitalul Medipol, premierul Victor Ponta a fost vizitat de Liviu Dragnea, care a fost surprins de fotoreporterii ziarului România Liberă (foto jos). 

dragnea_romania libera

Premierul Victor Ponta, ale cărui atribuţii îi revin în prezent vicepremierului Gabriel Oprea, se află în Turcia pentru a se opera la genunchiul stâng, la care s-a accidentat în urma unui meci de baschet.

Ion Iliescu: „Fiecare judecă propria situaţie în condiţiile date”

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, cel care s-a operat de două ori, dar în ţară, nu a dorit să comenteze faptul că premierul Victor Ponta a ales Turcia pentru o operaţie de rutină, dar a admis că funcţiile publice înalte au o simbolistică aparte şi pot da, în cazul de faţă, un semnal în legătură cu eficienţa sistemului medical din ţară.

„Nu pot să comentez acest lucru, fiecare judecă propria situaţie în condiţiile date. Am auzit că a fost sfătuit de dl. Tăriceanu, care a efectuat aceeaşi operaţie la un doctor cunoscut. Se duc mulţi români în Istanbul. Nu pot să judec acest lucru. Fiecare îşi judecă situaţia lui şi dacă are mai multă încredere într-un medic cunoscut de afară şi are posibilitatea să o facă, este treaba lui”, a declarat fostul preşedinte Ion Iliescu, citat de digi24.ro. 

Luni dimineaţă, avocata lui Victor Ponta a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova. Potrivit unor surse judiciare, avocata ar fi cerut o amânare cu o săptămână a audierii premierului, motivând prin faptul că acesta este în Turcia, unde ar urma să se opereze la genunchi.

Joi, premierul Victor Ponta a fost la Spitalul Militar Central din Bucureşti, pentru un control la genunchi, iar în urma investigaţiilor medicii au stabilit că are un ligament rupt şi îi sunt afectate meniscul şi cartilagiul, recomandându-i o intervenţie chirurgicală.

Ortopezi: „Operaţia nu era obligatorie”

Specialiştii români au explicat, pentru „Adevărul”, că intervenţia făcută de premierul Victor Ponta în Turcia se putea face şi în România. În plus, aceştia au explicat că operaţia nu era obligatorie şi că nu are un timp limită în care trebuie făcută. 

„Sunt persoane care preferă să nu se opereze niciodată de ruptură de ligament încrucişat anterior pentru că ştiu că nu-şi mai revin niciodată 100%”, au subliniat specialiştii.  

„Mă mir că pentru o operaţie de ruptură de ligament nu a ales o clinică din România, ci a optat pentru o clinică din străinătate. Este o discordanţă între vorbă şi faptă la politicienii noştri, iar decizia de azi ne demonstrează, încă o dată, că în cei 26 de ani de la revoluţie nu a existat interes în a stimula medicii şi în a îmbunătăţi condiţiile din sistemul sanitar. Era un gest de onoare, ca premier, să se opereze la noi. Avem specialişti foarte buni”, a arătat şi profesorul Gheorghe Burnei, chirurg ortoped la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. 

„Premierul şi-a băgat astăzi piciorul în demersurile Justiţiei”

În schimb, preşedintele Colegiului Medicilor din România , doctorul Gheorghe Borcean, spune că, la fel ca oricare alt cetăţean, premierul are dreptul să aleagă spitalul în care să fie tratat. 

„Mă întristează lipsa de încredere în personalul medical de la noi. Ortopedia românească e capabilă să trateze astfel de leziuni, dar nu îl putem condamna. Nu este prima persoană de acest calibru care alege să se trateze în clinici din străinătate având patologii care pot fi operate şi la noi”, a subliniat preşedintele CMR. 

Însă nu doar medicii au catalogat gestul premierului drept o recunoaştere a stării precare în care se află sistemul de sănătate, ci şi analiştii politici. „În ceea ce priveşte plecarea de astăzi, când DNA îl convocase la încă o şedinţă de spovedanie, ne arată cât preţ pune premierul pe demersurile Justiţiei. Există o vorbă neacademică: Premierul şi-a băgat astăzi piciorul în demersurile Justiţiei”, a explicat analistul politic Sorin Bocancea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite