Vicepreşedinte AEP, Marian Muhuleţ: În mai puţin de 6 luni vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleţ, a afirmat marţi că au început verificările în ceea ce priveşte listele electorale de la alegerile prezidenţiale din 2014, iar rezultatele vor fi prezentate în mai puţin de şase luni, precum şi faptul că arhiva a fost predată la AEP în urmă cu două săptămâni, potrivit Agerpres.

„AEP, înainte de turul I din 2 noiembrie, a avut o procedură de achiziţie publică în derulare. A fost desemnată o firmă câştigătoare în acest sens, care s-a şi apucat de lucru în acest moment, urmează să vă prezentăm concluziile în mai puţin de şase luni, dacă au fost voturi ilegale la alegerile pentru preşedintele României — 2014, turul I şi turul II. Concluziile la care o să ajungem, dacă vor fi în sens negativ, ca de fiecare dată le vom pune la dispoziţie IGPR şi Parchetului General, care mai departe vor desfăşura operaţiuni specifice”, a declarat Muhuleţ, potrivit Agerpres.

Reprezentantul AEP a a dus şi unele clarificări, punctând faptul că pe listele electorale permanente există toate CNP-urile cetăţenilor cu drept de vot la data alegerilor cu domiciliul în România şi astfel pot fi verificate posibilele cazuri de vot multiplu.

„Toate acele liste intră în verificare, se verifică listele permanente cu listele suplimentare, listele suplimentare între ele, la toate secţiile de votare; concluziile reies”, a precizat Marian Muhuleţ.

Vicepreşedintele AEP a participat marţi la conferinţa „Consolidarea Statului de Drept într-un spaţiu al schimbării”, eveniment organizat de Expert Forum în parteneriat cu Programul „Statul de Drept Europa de Sud-Est” al Fundaţiei Konrad Adenauer şi LiderJust.

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, luni, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) mai multe documente solicitate de anchetatori în dosarul organizării alegerilor în secţiile de votare din străinătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite