UPDATE Victor Ponta rămâne internat în spitalul din Turcia, medicii i-au recomandat să stea până duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta operat. Premierul află astăzi dacă se poate întoarce acasă sau dacă mai rămâne internat în spitalul din Turcia
Victor Ponta operat. Premierul află astăzi dacă se poate întoarce acasă sau dacă mai rămâne internat în spitalul din Turcia

Operaţie Victor Ponta. Premierul nu se poate întoarce vineri acasă, asta pentru că medicii turci i-au recomandat, după consultaţie, să rămână internat în spital până duminică. Mai exact, Ponta a fost consultat de o echipă medicală, care a decis că Ponta trebuie să mai rămână sub observaţie. Prin urmare, mandatul vicepremierului Gabriel Oprea la conducerea Guvernului va fi prelungit.

Premierul Victor Ponta nu va fi externat vineri din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, medicii care i-au efectuat o nouă consultaţie recomandându-i să rămână internat cel puţin până duminică, arată surse oficiale citate de Mediafax.

Conform surselor citate, premierul a fost evaluat de medicii turci vineri dimineaţă, iar aceştia au decis că nu este oportună externarea sa în cursul acestei zile şi i-au recomandat să rămână spitalizat până duminică.

Anterior operaţiei, Ponta estima că va reveni în ţară cel târziu vineri, el mandatându-l pe vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Guvernului doar până în 19 iunie inclusiv.

"Echipa medicală de la spitalul din Istanbul va decide dacă premierul poate să plece sau trebuie să mai rămână acolo. În funcţie de aceasta, premierul Victor Ponta va decide dacă va mai prelungi sau nu mandatul de preluare a prerogativelor sale în fruntea Guvernului pentru vicepremierul Gabriel Oprea", spunea joi Liviu Dragnea care l-a vizitat pe premier.

Ponta nu va avea voie cel puţin trei săptămâni să calce şi să se sprijine pe piciorul la care a fost operat, susţin specialiştii ortopezi. Aceştia au completat că recuperarea completă va dura până la 6 luni.

Operaţie Victor Ponta: cât şi cum se va recupera medical 

Optimist, premierul şi-a luat concediu doar pentru perioada 16 - 19 iunie, adică până astăzi însă specialiştii spun că recuperarea este un proces îndelungat, care poate varia între trei şi şase luni, în funcţie de organism, şi care presupune kinetoterapie, fizioterapie şi chiar mersul în cârje în primele două-trei săptămâni de la operaţie.

Soţia ambasadorului Olandei, operată în România la ambele picioare

În timp ce premierul a optat pentru o intervenţie medicală în străinătate, Cristina  van Bonzel, soţia ambasadorului Olandei în România, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale ortopedice la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Operaţia a fost făcută de managerul spitalului, profesorul Cătălin Cârstoiu, căruia demnitarul olandez Matthijs van Bonzel i-a transmis mulţumiri prin intermediul reţelei de socializare Facebook. 

„Cristina a suferit azi o operaţie ortopedică. Mulţumim frumos profesorului doctor Cîrstoiu şi tuturor asistentelor“, a scris ambasadorul Olandei, chiar în ziua în care Ponta a postat şi el că a ales să se opereze în Turcia pentru a avea parte de linişte.

Ulterior, medicul Cîrstoiu a postat pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu Cristina van Bonzel, soţia ambasadorului Olandei la Bucureşti, şi cu mai mulţi medici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care poartă tricouri cu mesajul „Medicii vor România în Schengen". Asta în contextul în care Olanda a fost una dintre ţările care s-a împotrivit aderării României la Schengen.

Modificări substanţiale în declaraţia de avere 

Între timp, în presă a ajuns informaţia că premierul Victor Ponta şi-a făcut curăţenie printre proprietăţi chiar înainte să fie acuzat oficial în dosarul Turceni. 

Două apartamente, despre se crede că au fost cumpărate cu banii primiţi de la Dan Şova, au fost vândute în luna mai a acestui an, iar casa din Gorj a fost donată. Victor Ponta a mai perfectat un schimb imobiliar cu socrul său, Ilie Sârbu şi ar fi plănuit achiziţionarea unui imobil de sute de mii de euro. În premieră, liderul PSD a trecut în declaraţia de avere proprietăţile imobiliare deţinute la Cornu de soţia sa, dar şi conturile bancare ale acesteia.

Audierile DNA vor continua 

La revenirea în ţară, Ponta ar putea fi pus în situaţia de a se prezenta la audierile pe care procurorii anticorupţie le fac în dosarul în care premierul este cercetat pentru corupţie. Ca să se poată prezenta la audieri, Ponta va trebui să recurgă la un scaun cu rotile şi să folosească rampa de la intrarea clădirii unde funcţionează DNA. 

Şeful Executivului a fost acuzat că a recurs la operaţia în străinătate pentru a se sustrage de la audierile programate săptămâna trecută. „Nu este o operaţie obligatorie şi nu are un timp limită în care trebuie făcută. Sunt persoane care preferă să nu se opereze niciodată de ruptură de ligament încrucişat anterior pentru că ştiu că nu-şi mai revin niciodată 100%”, explicau zilele trecute pentru „Adevărul” specialiştii ortopezi.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite