UPDATE Premierul Cioloş s-a întâlnit vineri dimineaţa cu rudele victimelor de la Colectiv. Părinte: „Moartea copiilor noştri nu trebuie să fie degeaba”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit la Palatul Victoria cu victime ale incendiului de la Clubul Colectiv FOTO gov.ro
Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit la Palatul Victoria cu victime ale incendiului de la Clubul Colectiv FOTO gov.ro

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit vineri dimineaţa, la 9.30, cu victime ale tragediei de la Colectiv, dar şi cu rudele celor decedaţi în incendiul care a avut loc în urmă cu un an, au declarat surse oficiale pentru „Adevărul“. La întâlnirea care va avea loc la Palatul Victoria, va participa şi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

UPDATE „Au fost de faţă şi ministrul Sănătăţii şi ministrul de Interne. S-au rezolvat câteva mici probleme, am fost chemaţi pentru a vedea dacă se pot schimba câteva mici probleme până îşi încheie mandatul”, a declarat Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele din Colectiv.

„Din punctul nostru de vedere s-a schimbat puţin în Sănătătate, ne aşteptam la mai mult. Scopul nostru al tuturor este ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Am discutat despre evenimentele pe care le avem noi în perioada asta, spectacole, lansarea monumentului. Planurile asociaţiei sunt abia la început, moartea copiilor noştri nu trebuie să fie degeaba. Visul nostru ar fi construcţia unui spital”, a completat Iancu.

Decontarea tratamentului, prelungită cu încă doi ani

Guvernul a hotărât miercuri să prelungească cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv care se tratează în străinătate, în prezent 27 de pacienţi aflându-se încă în spitale din ţară şi străinătate.

În prezent, un număr de 27 de pacienţi se află în tratament în unităţi sanitare din ţară şi străinătate, însă numărul acestora se modifică permanent, în funcţie de nevoile concrete şi de evoluţiile care apar în procesul de recuperare a victimelor, mai precizează Guvernul.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite