UPDATE Operaţiunea dramatică de salvare din Bucureşti s-a încheiat. Doi muncitori au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei bărbaţi au fost scoşi de sub pământ şi transportaţi la spital FOTO: ISUBIF
Trei bărbaţi au fost scoşi de sub pământ şi transportaţi la spital FOTO: ISUBIF

Doi muncitori au murit, iar alţi patru au fost răniţi, după ce au fost prinşi, luni, sub un mal de pământ care s-a prăbuşit în timpul unor lucrări în zona Bibliotecii Naţionale din Capitală.

UPDATE 21:40  „Ultima persoană a fost scoasă. Intervenţia este încheiată.   

Două victime de 50 si 53 ani au fost transportate la Spitalul Universitar, iar celelalte două de 33 si 34 ani la Floreasca. 

Două persoane decedate în vârstă de aprox. 50-55 ani”, potrivit ISUBIF.

UPDATE 20:30: A fost găsită şi ultima persoană acoperită de malul de pământ, care, din păcate, nu a supravieţuit.

UPDATE 17.40 Încă un muncitor a fost scos de sub pământ. Acesta este însă decedat.

GALERIE FOTO

UPDATE 17:15 Unul dintre muncitorii care ar fi fost acoperit complet de pământ a fost găsit şi stabilizat, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. 

ITM a deschis o anchetă, aşa cum este procedura în cazul unor asemenea accidente, existând şi informaţia că muncitorii sunt cetăţeni străini cărora nu se cunoşte dacă li s-a făcut instructajul conform normelor în vigoare.

Ştefan Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, a declarat  că terenul unde s-a petrecut accidentul este instabil, „profund necoeziv”, făcând parte din fosta zonă inundabilă a Dâmboviţei. 

De aceea, trebuie luate măsuri suplimentare de precauţie şi întărire, de pildă, cu paleţi de lemn a pereţilor unui şanţ, în cazul unui şantier pe un astfel de teren. Există prevederi clare în legislaţie, susţine arhitectul.

Potrivit ISUBIF, doi muncitori au fost scoşi şi se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea. 

„Se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea muncitor şi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruţi. Concomitent se stabilizează malurile şanţului, care are peste 2 metri adâncime”, anunţă oficialii ISU.

Un bărbat de 53 ani a fost transportat la Spital Universitar, iar un alt muncitor de 33 ani a fost transportat la Spitalul Floreasca, ambii fiind conştienţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful echipei care efectua lucrări este posibil ca alţi doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ.

munictori foto isubif
EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite