UPDATE O autospecială a Poliţiei a spulberat două fetiţe care traversau pe trecerea de pietoni. Una dintre victime a murit, cealaltă a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

O autospecială a Poliţiei a accidentat grav astăzi două fetiţe aflate pe o trecere de pietoni din sectorul 1 al Capitalei. Una dintre victime, în vârstă de 13 ani, a decedat în drum spre spital. Cealaltă a fost internată în stare gravă.

UPDATE Primul apel în sistem 112 a fost formulat de poliţistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite, precizează Poliţia Capitalei.

„După producerea evenimentului rutier, poliţistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, au mai explicat anchetatorii.

UPDATE ”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.  

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier era încadrat din 2017 şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.   

Nu este clar încă dacă maşina de poliţie se afla în misiune la momentul accidentului. „Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”, a precizat purtătoarea de cuvânt al Poliţiei Capitalei. 

Ea a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie.

Acesta urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului. În cadrul anchetei se va stabili tipul misiunii pe care o derula poliţistul, dar şi viteza cu care rula la momentul producerii accidentului. Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.  

Fetiţa rănită, care are tot 13 ani, a ajuns de urgenţă la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

Ce spun martorii

Martorii spun că victimele au fost lovite în plin. „Le-a lovit în plin. Una dintre fetiţe a fost aruncată 30 de metri. Cealaltă a rămas pe trecerea de pietoni. A început lumea să ţipe pentru că ambulanţa a venit greu. Şi a venit doar una. Apoi s-a sunat şi a venit şi o altă ambulanţă", spun martorii.

Imediat după accident agentul s-ar fi ascuns după un tomberon să îşi schimbe hainele de poliţist.

Din păcate, unul dintre copii nu a mai putut fi salvat. Cea de-a doua victimă a fost transportată la spitalul Grigore Alexandrescu. Ambele fete aveau 13 ani. 

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier. Agentul care a provocat accidentul este de la Secţia 5 Poliţie din Sectorul 1.

La faţa locului au fost trimişi şi mascaţii după ce oamenii strânşi la faţa locului s-au revoltat.

Vezi VIDEO de la faţa locului pe click.ro

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite