UPDATE Elena Udrea este dată în urmărire generală. Oficial: Aceasta a părăsit ţara înainte de condamnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photo
FOTO: Inquam Photo

Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuie să o ducă la penitenciar. Oficiali din Poliţie spun că a părăsit ţara prin Vama Giurgiu. Aceasta a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce Curtea Supremă a respins, joi, contestaţia în anulare depusă de aceasta. Fostul ministru a fost dat în urmărire generală.

UPDATE: Poliţia de Frontieră a confirmat că Elena Udrea a părăsit ţara prin Giurgiu. 

 

UPDATE: „Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliţia Capitalei a primit, de la instanţă, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie şi doi bărbaţi. Astfel, având în vedere decizia instanţei, conform procedurilor legale, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei şi poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum şi în locurile pretabile a se afla acestea.  

Faţă de cei doi bărbaţi a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarceraţi.  

Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanşată procedura pentru punerea în urmărire. Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicţii.  

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieşit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineţi, anterior momentului pronunţării de către instanţă a sentinţei definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunţării instanţei, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicţii. Se continuă activităţile specifice, pentru depistarea şi încarcerarea persoanei”, se arată într-un comunicat oficial al Poliţiei Capitalei. 

    

UPDATE: Au început procedurile de dare în urmărire internaţională.

UPDATE: Elena Udrea ar fi părăsit ţara joi dimineaţă prin vama Giurgiu.  Au început procedurile de dare în urmărire generală.

UPDATE: În aceste momente, Elena Udrea este de negăsit. Poliţiştii au căutat-o la vila din Corbeanca unde aceasta locuia cu iubitul ei, cât şi la adresa de domiciliu din Capitală, însă nu au găsit-o.

Elena Udrea a fost condamnată de magistraţii Curţii Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară. 

Ulterior, decizia a fost suspendată ca urmare a unei sentinţe a CCR, iar fostul demnitar s-a întors în România. Acum, decizia instanţei este definitivă, iar Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare.

elena udrea este dată în urmărire nationala

   

Dosarul „Gala Bute”

Pe 21 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.

Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta. Udrea şi-ar fi exercitat atribuţiile în mod nelegal şi i-ar fi determinat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite