UPDATE Dosarul Partida Romilor. ÎCCJ amână pentru sâmbătă decizia privind arestarea preventivă a deputatului Nicolae Păun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Păun află dacă va ajunge după gratii FOTO Eduard Enea
Nicolae Păun află dacă va ajunge după gratii FOTO Eduard Enea

UPDATE ÎCCJ amânat pentru sâmbătă pronunţarea unei decizii pe cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor ”Pro Europa”, urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.

UPDATE 23.20 Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru sâmbătă pronunţarea deciziei privind cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun. Ordonanţa de reţinere a acestuia pentru 24 de ore a expirat, iar Păun a părăsit sediul Înaltei Curţi, relatează Agerpres.

Joi, Păun a fost scos încătuşat din sediul DNA şi dus la arest. El a fost prezentat instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă. Deputatul a ajuns joi la DNA, fiind citat de procurori după ce miercuri, deputaţii au aprobat arestarea sa preventivă, iar în urmă cu o săptămână, reţinerea acestuia.


„Doresc să îmi cer iertare faţă de procurori, faţă de instituţia din care fac parte, că am avut ieşiri care nu mă definesc! Erau doar simple vorbe spuse la supărare - aşa cum se întâmplă oricui - scoase dintr-o conversaţie telefonică între prieteni, care a avut loc cu multe luni în urmă, fără să bănuiesc - ca orice om nevinovat - că am telefonul ascultat!”, a arătat marţi Nicolae Păun.

Potrivit DNA, Păun ar fi avut următoarea conversaţie cu Mădălin Voicu, cercetat şi el în acelaşi dosar.

PĂUN  NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns ...[foloseşte cuvinte obscene - n.n]...Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, cānd ies afară, dacă nu, dau două cuţite īn gât la procurori şi mă p.. pe ei……..

DNA a cerut încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu pentru obţinerea unor sume de bani în urma derulării, în condiţii nelegale, a unor proiecte cu fonduri europene prin asociaţia Partida Romilor.

Camera Deputaţilor nu a aprobat cererea DNA privindu-l pe Mădălin Voicu, acesta fiind cercetat în libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite