Un român, în banda de hoți de kerosen dintr-o conductă NATO. Metoda prin care au furat 2 milioane de litri

0
0

Un român care făcea parte dintr-o bandă de hoți care a furat milioane de litri de kerosen dintr-o conductă NATO a fost achitat de judecătorii belgieni. Magistrații au pronunțat, la începutul săptămânii, condamnările pentru mai mulți bărbați implicați în acest dosar, relatează Sud Info.

Furtul a avut loc în Belgia FOTO Shutterstock
Furtul a avut loc în Belgia FOTO Shutterstock

Șoferul român a fost achitat

Conform  autorităților belgiene, peste două milioane de litri de kerosen au fost sustrase din conducta care traversează localitatea Beloeil, din regiunea Valonia.

Din această grupare a făcut parte și un român, care îndeplinea rolul de șofer, el fiind achitat de instanță. Liderul bandei, un bărbat de origine rusă, a fost condamnat la opt ani de închisoare. Acesta a fost obligat de instanță și la plata unei amenzi de 240.000 de euro.

Un al treilea membru al bandei, un italian, considerat inițial de procurori drept liderul acestei organizații criminale, a fost condamnat la 4 ani de închisoare și la o amendă de 160.000 de euro. Conform sursei citate, procuratura a cerut încarcerarea imediată a membrilor bandei, însă avocatul inculpatului italian s-a opus, declarând că acesta se află în Italia și că dorește să-și ispășească pedeapsa în țara natală. Inculpatul rus a ajuns după gratii.

A scăzut anormal presiunea pe conductă

Ancheta în acest caz a fost declanșată în vara anului 2019, după ce un reprezentant al Organizației Belgiene de Conducte (BPO) a depus o plângere prin care se constatau scăderi anormale de presiune pe conducta situată între Quevaucamps (Beloeil) și Rumes.

Pe 17 septembrie 2019, un camion înmatriculat în Italia a fost oprit în zona de servicii a autostrăzii din Froyennes (Tournai). Polițiștii au descoperit ca acesta transporta kerosen.

În urma investigației, oamenii legii au descoperit un furtun care făcea legătura între o conductă aparținând NATO și un depozit situat în Basècles (Belœil), închiriat de un moldovean care se afla în 2014 la conducerea unei companii de transport rutier.

Acesta din urmă a fost condamnat la trei ani de închisoare și o amendă de 8.000 de euro.

Conform sursei citate, depozitul era păzit non-stop, șapte zile pe săptămână de doi bărbați din Europa de Est. Și aceștia au fost condamnați la doi ani de închisoare. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite