Un ofițer american a murit la Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locotenentul-colonel Nicholas D. Goshen, un ofițer de informații militare celebra Divizie 101 Aeropurtată, recunoscut pentru curajul lui, a murit din cauze naturale, se pare, în Baza Mihail Kogalniceanu.

Locotenent-colonel Nicholas D. Goshen a fost în mai multe misiuni externe
Locotenent-colonel Nicholas D. Goshen a fost în mai multe misiuni externe

„Nick a fost un membru valoros al echipei a cărui pasiune și angajament față de divizie și soldații noștri au fost extraordinare”, a spus generalul-maior JP McGee, comandantul Diviziei 101 Aeropurtate, citat de „Stars & Stripes”.

Goshen (40 de ani) a fost angajat în infanterie în 2004. Misiunile anterioare au inclus perioade în care a comandat mai multe unități de infanterie, inclusiv Brigada 173 Aeropurtată din Vicenza, Italia și Regimentul 75 Ranger. El a efectuat în mai multe rotații în Afganistan și Irak, a comunicat US Army. În total, în timpul carierei sale, Goshen a fost desfășurat de șapte ori, petrecând 42 de luni în străinătate, în diferite misiuni de luptă. A fost medaliat cu „Bronze Star” și „Purple Heart”.

În iunie, celebra Divizie de 101 Aeropurtată specializată în asalt aerian a fost trimisă în Europa de Est cu o misiune de a-i asigura pe aliați și de a descuraja o potențială agresiune în urma războiului Rusiei asupra Ucrainei. Concret, la 78 de ani de la debarcarea pe plajele din Normandia, Divizia Aeropurtată 101 a Forţelor Terestre ale SUA a revenit în Europa, ca urmare a angajamentului ferm al SUA faţă de securitatea regiunii Mării Negre şi a Aliaţilor NATO, a transmis Ambasada SUA într-un comunicat, cu ceva timp în urmă. „Aceşti bărbaţi şi femei sunt dislocaţi aici ca parte a angajamentului Americii faţă de siguranţa şi securitatea Alianţei NATO. Ei lucrează îndeaproape cu bărbaţii şi femeile din armata României şi din alte forţe aliate în sprijinul posturii de descurajare şi apărare a Flancului Estic al NATO”, a declarat David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al SUA în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite