Un german dă vina pe români pentru mizeria din orașul său: „Au tranșat un porc la 30 de grade Celsius, în zona comună”

0
Publicat:

Un bărbat din orașul german Salzgitter (Saxonia Inferioară) dă vina pe vecinii săi de naționalitate română pentru faptul că nu sortează gunoiul pe care-l aruncă zilnic, astfel încât compania de salubritate refuză să-l ridice.

Un german dă vina pe români pentru mizeria din orașul său. FOTO News38
Un german dă vina pe români pentru mizeria din orașul său. FOTO News38

Germanul spune că, de luni bune, observă cum se degradează cartierul și întregul său oraș din regiunea metropolitană Hanovra-Brunswick-Göttingen-Wolfsburg, din cauza gunoaielor, potrivit News38, citat de jurnalemigrant.com.

„Cartierul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Au venit mulți români și, din păcate, unii dintre ei s-au purtat destul de greșit, ca să zic așa (...) Se comportă total rău”, a declarat bărbatul pentru sursa citată.

Deși a subliniat că nu este vorba despre faptul că vecinii săi sunt străini, cetățeanul german mărturisește că este preocupat de comportamentul lor și că se îndoiește că vecinii săi români chiar vor să se integreze.

Români care trăiesc în „condiții dubioase”

Bărbatul a dat ca exemplu intersecția a patru străzi: Mozartstrasse, Hagenstrasse, Emsstrasse și Erikastrasse, din Salzgitter-Bad.

„Aproape nimeni nu separă deșeurile aici. Zeci de saci negri sau albaștri ies din pubele. Sau sunt îndesați într-un pătuț vechi, aruncat, care stă lângă tomberoane. Până și câinele meu a fost dezgustat”, a scris localnicul revoltat pe Facebook.

Bărbatul a relatat și situații în care femeile își curăță covoarele cu detergent, direct pe trotuare.

Mai mult, spune că unii români trăiesc în „condiții dubioase”, 

Porc tranșat în grădină

Localnicul indignat povestește că ceea ce l-a deranjat cel mai tare s-a întâmplat vara trecută, când vecinii români s-au ocupat aici de pregătirea uni porc sacrificat într-o fermă:

 „Apoi l-au tranșat pe o pe o masă, după-amiaza, la 30 de grade Celsius, aici, în zona comună”.

Poliția nu a putut interveni deoarece fiecare membru al unei comunități de proprietari poate face aproape orice dorește în spațiul său privat. Departamentul de poliție nu consideră zona descrisă ca fiind un focar, potrivit unor surse citate de News38.

De precizat că. în decembrie 2022, un român fără adăpost a fost aruncat în mașina de gunoi, în Germania, după ce a adormit în tomberon. Când camionul de gunoi a golit coșul, bărbatul a ajuns în bena camionului de gunoi. Pompierii au reușit să-l elibereze de acolo.

Amintim și că un cetățean german stabilit în județul Gorj de mai mulți ani și-a cheamat conaționalii să vină și să trăiască în România, țară de care este îndrăgostit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite