Un cetăţean român a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare, în Marea Britanie, pentru exploatarea sexuală a două tinere

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Poliţia Română prezintă un caz de colaborare între poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi autorităţile din Marea Britanie, privind situaţia de risc şi exploatare a două tinere românce, care a dus la condamnarea unui român la 11 ani şi opt luni de închisoare, pentru exploatarea sexuală a două tinere.

În cursul lunii martie 2022, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în baza informaţiilor obţinute cu privire la situaţia de risc şi exploatare a două tinere românce, pe teritoriul Marii Britanii, au transmis cu operativitate aceste date autorităţilor britanice prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţională, în vederea verificării situaţiei şi salvării celor două victime, transmite Poliţia Română.

Operaţiunea de salvare desfăşurată de poliţiştii din Leeds a condus la arestarea unui bănuit, cetăţean român şi eliberarea celor două victime, ce ar fi fost exploatate sexual de acesta.

Din cercetări a reieşit că tinerele ar fi fost recrutate din România, fiind ulterior transportate în Regatul Unit al Marii Britanii, unde ar fi fost obligate prin ameninţări şi violenţă să practice prostituţia, fiind cazate la mai multe adrese situate pe teritoriul Marii Britanii.

Persoanele cu care victimele ar fi fost obligate să întreţină relaţii sexuale contra unor diferite sume de bani ar fi fost racolate prin intermediul unor anunţuri postate de către cel în cauză.

În 4 luni de la informarea transmisă de Poliţia Română poliţiştilor britanici, respectiv în luna iulie 2022, bănuitul, cetăţean român, a fost trimis în judecată, judecat şi condamnat la executarea pedepsei cu închisoarea de 11 ani şi opt luni, pentru exploatarea sexuală a celor două victime.

”Acest caz reflectă reacţia rapidă a Poliţiei Române în faţa situaţiilor de risc în care se pot afla victimele exploatării, subliniază buna şi eficienta cooperare a forţelor de poliţie române şi britanice, precum şi angajamentul acestor instituţii în lupta împotriva traficului de persoane”, mai spune Poliţia Română.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite