Ucişi pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iordache Popa (63 de ani), din Craiova, a fost lovit, ieri, de un şofer de taxi când traversa pe trecerea de pietoni. Medicii sosiţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze pe bărbat mai bine de o jumătate de oră, însă acesta a decedat în ambulanţă.

„Şoferul, în vârstă de 39 de ani, din Craiova a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. I-a fost întocmit dosar pentru omor din culpă şi riscă între doi şi şapte ani de închisoare", a declarat Florentina Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Taximetristul Daniel Cocend a declarat că nu a văzut victima şi că nu avea viteză. Martorii accidentului au spus că şoferul de taxi avea viteză şi nu a mai putut evita victima. „Bătrânul a traversat prin faţa unei dubiţe, care era parcată pe trotuar, iar şoferul nu a mai putut face nimic. L-a lovit în plin şi l-a trântit la pământ", a spus Ion Turcu.

La Iaşi, o femeie de 57 de ani a murit, tot ieri, după ce a fost lovită pe zebră de o betonieră. Şoferul betonierei a spus că femeia a apărut brusc în faţa autovehiculului, astfel că nu a putut să o evite.

Poliţiştii vor verifica, azi, pe şoselele din oraşele reşedinţă de judeţ, dacă şoferii acordă prioritate la trecerile de pietoni. De la începutul anului s-au înregistrat 17 morţi şi 150 de răniţi, toţi accidentaţi pe zebră. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite