Trei executori fiscali, atacaţi cu acid sulfuric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii unui magazin din Târgovişte au atacat inspectorii fiscali care veniseră să le pună sechestru pe magazin. Doi inspectori au ajuns la spital. Dacă Vadim Tudor a aruncat în executoarea judecătorească cu apă, patronii unui magazin i-au atacat pe inspectorii fiscali cu acid sulfuric. Tatăl patronului este căutat de poliţie.

„Îmi pare rău că i-am vărsat paharul cu apă în faţă, trebuia să-i dau cu vitriol", declara în urmă cu o săptămână Corneliu Vadim Tudor, la Antena 3, după ce a agresat-o pe executoarea judecătorească Paula Şomăldoc.

Exemplul său a fost urmat, ieri, de Eugen Dobre (50 de ani), tatăl unui patron de magazin de piese auto din Târgovişte, când trei inspectori fiscali au venit să aplice sechestru pentru o datorie la stat de 500 de mii de lei. Nu i-a atacat cu vitriol, ci cu acid sulfuric. Doi dintre inspectori au ajuns la spital.

„Au vrut să ne sechestreze ei pe noi"

 „Ne-am prezentat la magazinul MG Piese Motor pentru o executare silită. Când am ajuns, patronul l-a chemat pe tatăl lui. Acesta, cum a intrat pe uşă, a început să ne înjure, după care ne-a zis să ieşim afară şi la un moment dat îl aud că zice : «Fir-aţi ai dracului, vă dau foc!»" şi cred că a vrut să ia o sticlă de diluant, dar a nimerit una cu acid de baterie. Colegii mei au fost răniţi, dar eu am scăpat pentru că mi-am pus cojocul în cap", a povestit, pentru „Adevărul", Ion Băleanu, în vârstă de 52 de ani, executor fiscal.

Cel mai grav rănit din tot acest scandal a ieşit inspectorul Drăguţ Gheorghe care a fost stropit pe cap şi pe gât. „Spre norocul nostru a fost doar acid sulfuric pentru că intenţia lui era de a ne da foc. La un moment dat, căuta o brichetă în buzunar şi voia să ne închidă în interior. Eu am fost stropit pe scalp, pe gât, fără nicio motivaţie. A luat sticla într-un instinct animalic şi a aruncat pe noi. Noi am venit calmi şi ne-am legitimat", a declarat Drăguţ Gheorghe, în vârstă de 42 de ani, executor fiscal  la Direcţia Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Dâmboviţa.

Comercianţi agresivi

Magazinul pe care trebuia pus sechestru pentru datorii la stat de 500 de mii de lei   Foto: George Enache



Magazinul,  MG Piese Motor, cu punctul de lucru pe strada Tudor Vladimirescu din Târgovişte, a intrat de câteva zile în atenţia Fiscului, însă patronul s-a opus de fiecare dată executării silite. Astăzi, pe lângă atactul cu acid de baterie, oamenii au fost nevoiţi să suporte şi cuvintele grele ale tatălui patronului.

Doi dintre inspectori au ajuns la spital cu pielea arsă, însă nu sunt în stare gravă.  Printre ei se numără şi şeful Serviciului de Executări Silite de la D.G.F.P. Dâmboviţa, Cătălin Dumitru.

„Am mai avut conflicte, chiar fizice şi cu alţi patroni de magazine, dar acesta a întrecut măsura. S-a exprimat că vrea să ne dea foc. Noi am fost să-i sechestrăm bunurile şi ei au vrut să ne sechestreze pe noi. Eu acolo nu mă mai duc decât cu poliţia", a declarat Cătălin Dumitru, şeful Serviciul de Executări Silite de la DGFP, în vârstă 33 de ani.

Poliţia nu a reuşit, deocamdată, să dea de urma agresorului pentru că imediat după comiterea faptei a închis magazinul şi a fugit. Se ştie doar că acesta se numeşte Eugen Dobre, are 50 de ani şi este din Petreşti.

Victimele au fost audiate de poliţişti imediat după incident. „Inspectorii s-au prezentat la spital singuri, dar nu au rămas internaţi. Nu ştim nimic de atacator la momentul acesta. Agresorul este acuzat de ultraj, pentru că cei trei angajaţi erau în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu. Cu toţii au depus plângere pentru ultraj", a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Atacatorul riscă puşcăria

image

Marţi, 4 ianuarie. Vadim Tudor i-a aruncat apă în faţa executoarei Paula Şomăldoc  Foto: Captură Antena 3



Juriştii spun că agresorul riscă cel puţin doi ani de închisoare pentru ce a făcut. „Fapta se încadrează cel puţin la ultraj, dar şi tentativă de omor. Sunt multe cazuri de acest gen. Asta este. Oricum, fiecare răspunde pentru faptele lor. Pentru ultraj, pedeapsa este de la doi la cinci ani şi poate ajunge chiar şi la 12 ani dacă este în formă agravantă. Acum depinde doar de procurorul care va instrumenta acest caz", a declarat, pentru „Adevărul", avocatul Gabriel Angheluş.

În cazul similar al lui Corneliu Vadim Tudor , procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au declanşat urmărirea penală pentru comiterea faptei de ultraj şi împiedicarea aplicării unei hotărâri judecătoreşti.

"Cred că a vrut să ia o sticlă de diluant, dar a nimerit una cu acid de baterie. Colegii mei au fost răniţi, dar eu am scăpat pentru că mi-am pus cojocul în cap."
Ion Băleanu
inspector fiscal

"Agresorul este acuzat de ultraj, pentru că cei trei angajaţi erau în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu. Cu toţii au depus plângere pentru ultraj."
Mihaela Savu
comisar, IPJ Dâmboviţa

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite