Sute de români dați jos din avion la două ore de la îmbarcare, pe un aeroport din Madrid. Reacția Wizz Air

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 200 de români au avut parte de o experiență de coșmar miercuri seara, 17 ianuarie. Ei au rămas blocați pe cel mai mare aeroport din Spania, după ce zborul care trebuia să-i aducă în țară a fost anulat.

Aeronavă Wizz Air
Pasagerii au stat două ore în avion. Foto: pixabay (Arhivă)

UPDATE: Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au ținut să facă unele clarificări:  

„Wizz Air confirmă că zborul W4 3172A de la Madrid către București din 17 ianuarie a fost amânat și mai apoi reprogramat pentru data de 18 ianuarie din rațiuni operaționale și ca urmare a faptului că aeronava care opera zborul a trebuit să fie supusă unor verificări tehnice neplanificate. Pasagerii au fost informați despre situație și li s-au oferit cazare și transport către hotel, conform reglementărilor. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați de această situație și reamintește că siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa și că face tot ce îi stă în putință pentru a evita și reduce întârzierile”, potrivit Wizz Air.

Înainte ca zborul să fie anulat, aceștia au urcat la bordul aeronavei, unde au petrecut două ore. Ulterior, pasagerii au fost anunțați că trebuie să coboare din avion, iar oamenii au rămas blocați în terminal, conform Știri Diaspora.  

Zborul, care avea destinația București, era operat de compania low-cost Wizz Air. Aeronava trebuia să decoleze la ora 19.30 de pe aeroportul Barajas, însă, după două ore petrecute la bordul aeronavei, pasagerilor li s-a cerut să coboare din avion. 

Ulterior, după aproape alte 10 ore, timp în care oamenii au așteptat explicații, acestora li s-a cerut să-și recupereze bagajele. Printre ei se numărau și persoane în vârstă și copii, iar unii veniseră de la sute de kilometri distanță pentru a prinde zborul direct Madrid-București. 

Persoanele care nu au avut unde să stea au fost îndrumate către hoteluri, în timp ce echipajul Wizz Air, care nu a dorit să facă vreun comentariu, i-a anunțat pe călători că vor fi reprogramați pentru o altă cursă în timpul zilei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite