Sunt alegerile primare în interiorul USL o soluţie pentru democratizarea şi primenirea partidelor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care este obiectivul USL?
Care este obiectivul USL?

Liderii Uniunii Social-Liberale au anunţat disponibilitatea USL de a organiza alegeri primare pentru validarea candidaţilor Uniunii la alegerile comasate din 2012-2013. Prima reacţie ar fi cea de a aplauda efortul liderilor USL de a democratiza intern partidele, găsind candidaţi care să fie validaţi de membrii şi simpatizanţii propriilor lor partide şi nu doar de anumite cercuri de interese.

Printr-un asemenea sistem, s-ar putea scăpa de foarte mulţii "agamiţă dandanache" pe care conducerile centrale ale partidelor îi trimit prin teritoriu ca să fie aleşi, doar pentru că "partidul" (sau doar anumiţi lideri ai partidului) au anumite obligaţii faţă de persoanele respective. La fel, elita partidului s-ar primeni considerabil.

Dar România nu este SUA (ţară celebră pentru alegerile sale preliminare) aşa cum nu este nici măcar Franţa. Iar Uniunea Social-Liberală nu este (decât dacă nu cumva se împlinesc previziunile mele mai vechi- şi am putea citi această decizie şi în acest sens) un partid politic, ci o alianţă politică.

Citeste aici continuarea si spune si tu: Sunt alegerile primare în interiorul USL o soluţie pentru democratizarea şi primenirea partidelor?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite