Conturile de Twitter ale Papei vor fi închise definitiv la 28 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters
Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters

Conturile de Twitter ale Papei Benedict al XVI-lea, deschise în nouă limbi de circulaţie mondială, vor fi închise definitiv la 28 februarie, odată cu demisia Suveranului Pontif, notează publicaţia argentiniană „La Nacion”.

Principalele conturi ale Papei sunt în limbile engleză (1,5 milioane de fani) şi spaniolă (aproximativ 640.000 de fani), însă peste 2,5 milioane de oameni din lumea întreagă îi urmăresc mesajele postate pe Twitter. Papa mai are alte şapte conturi în limbile arabă, germană, portugheză, italiană, franceză, poloneză şi latină. Conturile de Twitter ale Suveranului Pontif au fost deschise în urmă cu două luni, mai exact pe 12 decembrie (12-12-12).

Închiderea contului se va face cu toate că, în mod intenţionat, profilul Papei nu a fost personalizat, Pontifex referindu-se la Suveranul Pontif ca instituţie, nu neapărat la Benedict al XVI-lea, scrie cotidianul italian „La Stampa”.

Surse de la Vatican au declarat că actualul Suveran Pontif va trimite ultimul mesaj pe Twitter pe 28 februarie, în ziua în care îşi va prezenta demisia, potrivit ediţia online a publicaţiei italiene „Gazzetta del Sud”.

Ultimul mesaj al Papei a fost postat pe 17 februarie, la scurt timp după ce şi-a terminat rugăciunea Angelus, în faţa a sute de mii de credincioşi care au umplut piaţa Sfântul Petru. „Postul este un moment bun pentru a redescoperi credinţa în Dumnezeu ca fundament al vieţii noastre şi a vieţii Bisericii”, a scris Papa pe Twitter.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite