Sorina Pintea, demisă de la şefia spitalului din Baia Mare. Cine este noul manager al unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a decis demiterea Sorinei Pintea de la conducerea spitalului din Baia Mare. Decizia vine la o zi după ce premierul Ludovic Orban îi ceruse să o demită de la conducerea spitalului din Maramureş. Noul manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare este Alexandru Oros.


Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, în şedinţa de guvern de joi, să o demită pe Sorina Pintea din fruntea Spitalului Judeţean Baia Mare. Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea vrea să se pensioneze pe caz de boală, iar retragerea demisiei din funcţia de manager al Spitalul judeţean din Baia Mare este o simplă formalitate a spus joi avocatul acesteia.

„Să uzaţi de prerogativele pe care le aveţi ca urmare a declanşării stării de urgenţă şi să demiteţi, dacă este adevărat, vechiul director care a revenit asupra demisie”, i-a transmis Orban ministrului Nelu Tătaru.

„Am luat legătura în Maramureş şi pregătim procedurile”, a fost răspunsul ministrului.

De ce ar fi revenit asupra demisiei

Sorina Pintea îşi dăduse demisa după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată, însă a revenit asupra demisiei pentru că vrea să se pensioneze pe caz de boală.

„Renunţarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, a declarat avocatul Sorinei Pintea.

Cercetată în libertate sub control judiciar

Pe data de 6  martie, Curtea de Apel Bucureşti a judecat contestaţia faţă de decizia de arestare preventivă depusă de fostul ministru al Sănătăţii şi a decis ca Sorina Pintea să fie eliberată. Ea va fi cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile, având o serie de obligaţii şi interdicţii în această perioadă.

Sorina Pintea ar putea influenţa şi alţi participanţi la săvârşirea infracţiunii, mai ales că în faţa instanţei nu a scos o vorbă. Tăcerea fostului ministru al Sănătăţii şi detaliile din video-ul postat de fiul Sorinei Pintea pe Facebook l-au determinat pe magistratul de drepturi şi libertăţi să ia măsura arestării preventive.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, în februarie, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite