Silvestru Șoșoacă, condamnat definitiv pentru ultraj. A agresat un polițist în scandalul cu jurnaliștii Rai Uno

0
Publicat:

Dosarul în care a fost condamnat Silvestru Șoșoacă are legătură cu un scandal izbucnit înaintea unui interviu pe care senatoarea ar fi urmat să-l acorde jurnaliştilor de la postul italian Rai Uno.

Silvestru Șoșoacă a fost condamnat FOTO: arhivă
Silvestru Șoșoacă a fost condamnat FOTO: arhivă

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost condamnat definitiv, pentru ultraj, la 180 de zile de „amendă-închisoare”, după ce, în decembrie 2021, a agresat un polițist, în scandalul cu o echipă a postului de televiziune italian Rai Uno.

La vremea respectivă, soţul senatoare Soșoacă l-ar fi agresat pe unul din poliţiştii, pe fondul unor discuţii în contradictoriu.

El trebuie să achite18.000 de lei către statul român, cuantumul unei zile-amendă fiind stabilit la 100 de lei. În caz contrar, pedeapsa se va transforma în una cu închisoare cu executare, adică 180 de zile, scrie libertatea.ro.

Silvestru Șoșoacă a fost trimis în judecată în februarie 2022,  după ce l-a agresat pe un  polițist venit la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă pentru a aplana un conflict cu reporterii italieni.

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4”, a informat Poliţia Capitalei la vremea respectivă.

După venirea poliției, a existat o busculadă în care soțul senatoarei l-a agresat pe polițistul Gheorghe Teodor Bălășoiu.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite