Şeful Jandarmeriei a fost schimbat, cu cinci zile înainte de marcarea unui an de la intervenţia violentă din 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Jandarmeriei, colonelul Ionuţ Şindile, va fi schimbat din funcţie unde nu mai este dorit, susţin unele surse din Ministerul Afacerilor Interne. Update: Ministrul de Interne, Mihai Fifor a confirmat numirea în fruntea Jandarmeriei a generalului Constantin Florea, de la Jandarmeria Craiova.

UPDATE Mihai Fifor, ministru interimar de Interne, a anunţat schimbarea şefului Jandarmeriei, dar a dat şi noi detalii despre cazurile de la Caracal şi Galaţi, unde două fete au fost ucise, respectiv, o minoră a fost violată, iar poliţia a refuzat să intervină, stâng lângă fată.

”Am luat câteva decizii organizatorice. Am încetat împuternicirea în funcţie a şefului Jandarmeriei Române. L-am împuternicit pe Constantin Florea, în locul lui Cătălin Ionuţ Sindile.

Purtător de cuvânt al MAI va fi Georgian Drăgan, care va avea comunicări zilnice.

                         **************************

El ar putea fi înlocuit cu inspectorul şef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea, au declarat pentru g4media.ro unele surse MAI. În prezent, Şindile este anchetat de procurori în dosarul reprimării violente a manifestanţilor din 10 august 2018. El a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuziv.

Şindile ocupă funcţia de şef al Jandarmeriei Române de la jumătatea lunii august a anului trecut când l-a înlocuit din funcţie pe Sebastian Cucoş după ce preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea definitivă în funcţie a acestuia, în urma evenimentelor violente din 10 august. Colonelul Sindile are 40 de ani şi a fost mâna dreaptă a lui Cucoş în Jandarmerie. El este originar din judeţul Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite